Šport > Košarka
1926 ogledov

Dvakratni NBA prvak s puško streljal na dvojico ljudi

Shannon Brown Epa
Nekdanji NBA košarkar se je znašel v lepi godlji...

Nekdanji organizator igre ter dvakratni NBA prvak z ekipo Los Angeles Lakers Shannon Brown je bil aretiran v predmestju Atlante, saj je bil obtožen hujšega napada.

34-letnik je namreč 2. maja s puško streljal na par, ki je vstopil v njegovo hišo, so ta vikend razkrili ameriški mediji. Brownova verzija dogodkov trdi, da je bil prepričan, da gre za vlomilca, zato je streljal nanju, saj je zgolj branil svoje posestvo.

Shannon Brown | Avtor: Epa Epa

Medtem pa se mož in žena branita, da sta se želela zgolj oglasiti ter povprašati glede cene, saj je pred hišo stala tabla z napisom, da se posestvo prodaja. Zapornica na dvorišču je bila dvignjena, prav tako so bila odprta tudi vhodna vrata v hišo.

Par je tako vstopil ter na ves glas zakričal, da bi si želel ogled hiše. K njima se je napotil moški ter jima rekel, naj stopita bližje, nato pa je na plan privlekel puško ter ju za nekaj časa pridržal.

Brown naj bi se nato odločil, da ju vendarle spusti na prostost, a si je nenadoma premislil ter proti njima iz puške izstreli pet do šest nabojev.

Shannon Brown | Avtor: Epa Epa

Na srečo je Brown zgrešil svoj cilj, preiskava, ki jo je sprožila atlantska policija, pa bo pokazala, kaj se je pravzaprav 2. maja resnično dogajalo.

Brown je sicer v ligo NBA vstopil leta 2006, kot 25. izbor na naboru s strani ekipe Cleveland Cavaliers. Tekom svojih prvih let v najmočnejši ligi na svetu se ni uspel uveljaviti, tako da se ga je Cleveland znebil po vsega letu in pol. Po neuspešnih sezonah pri Chicago Bulls in Charlotte Bobcats pa je sledil sanjski prestop k Jezernikom.

Tekom svojih treh let v Los Angelesu je kar dvakrat osvojil šampionski prstan, povprečno pa je dosegal 7,9 točk, 2 skoka in 1,2 asistenco na tekmo, predvsem pa je postal ljubljenec občinstva zaradi spektakularnih zabijanj in blokad.

Svoja igralsko najbolj uspešna leta je nato preživel pri ekipi Phoenix Suns, kjer je dosegal skorajda 11 točk, 2,6 skoka, 1,5 asistenc ter po eno ukradeno žogo povprečno na tekmo. Tekom svoje NBA kariere je nato branil še barve ekip San Antonio Spurs, New York Knicks ter Miami Heat, preden je leta 2014 zapustil ligo NBA.

Shannon Brown | Avtor: Epa Epa

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice