Šport > Košarka
8 ogledov

Najprej kolajna na EP, nato Olimpija

Domen Lorbek je na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem tekme začenjal v pr
1/12
Žurnal24 main
Med najbolj samozavestnimi v naši reprezentaci je pred začetkom evropskega prvenstva Domen Lorbek. Ta bo pod taktirko selektorja Jureta Zdovca najverjetneje tudi del prve peterke.

V prvem dvoboju na EP mlajši od bratov Lorbek pričakuje zmago: "Tako kot celotna ekipa se pred prvimi tekmami počutim odlično. Tudi na tekmah v Nemčiji smo dobili potrebno samozavest. Motivacije nam vsekakor ne manjka. Na Britance smo se pripravili zelo dobro. Zadnje dni smo namenili predvsem tej pripravi. Dobro jih poznamo. Predvsem smo se pripravili na njihovega najboljšega strelca Nata Rainkinga, treba ga je zaustaviti, saj lahko zadeva v serijah. Najpomembneje pa bo dobiti skok. Britanci so zelo močni pod košem in tu bo ključ za zmago proti njim."

 

Fotoaparate v roke!

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki ste na Poljskem! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

Po Britancih se bodo slovenski reprezentanti v predtekmovalni skupini C pomerili še sSrbi in Španci, vendar Domen računa še na precej več tekem. In to kljub poškodbam, ki so se pojavile v zadnjem času. "Cilji so povsem enaki, ne glede na to, kdo bo igral. Treba je pač zakrpati luknje. Imamo dosti kakovostnih igralcev. Tudi Jaka Klobučar lahko pokrije odsotnost Bena Udriha, še več priložnosti za dokazovanje pa bo dobil Goran Dragič. Menim, da smo dobro pripravljeni za osvojitev zastavljenega cilja. Vsekakor je v igri tudi kolajna," je optimističen zdaj že nekdanji član italijanskega velikana Benettona. O svoji klubski prihodnosti za zdaj še ne razmišlja veliko, je pa potrdil, da obstajajo resni kontakti z Unionom Olimpijo. "Tudi o tem se kdaj pogovoriva s selektorjem Zdovcem. Imel sem tudi nekaj ponudb iz Izraela in Italije, a nič konkretnejšega. Zanima me vsekakor Evroliga, seveda tudi Olimpija. S prihodom Gašperja Vidmarja in mogoče še katerega igralca bo to zelo solidno moštvo."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.