Šport > Košarka
27 ogledov

Najstarejši prostovoljec šteje 77 let

Žreb skupin Eurobasket 2013 Postojnska jama Garbajosa Poljska Saša Despot
Iztekel se je rok za prijavo med prostovoljce za največji športni dogodek v zgodovini Slovenije, septembrsko evropsko prvenstvo v košarki. V dobrih dveh mesecih in pol se je za pomoč na EuroBasketu 2013 prijavilo več kot 2.500 košarkarskih navdušencev.

Na razpis se je prijavilo točno 2.536 prostovoljcev iz 41 držav, največ iz Slovenije (približno 1.900), nato pa Litve, Italije, Turčije, Poljske in ostalih držav (skupaj 600). Najstarejši prijavljeni prostovoljec bo letos star 77 let, medtem ko bo najmlajši 18 let dopolnil le štiri dni pred začetkom prvenstva.

Prostovoljci bodo delali na 13 različnih področjih, njihova osnovna naloga pa je zagotovitev vseh pogojev za delo, bivanje in dobrobit udeležencev prvenstva. Največ zanimanja je za tekmovalni del, sledi področje medijev, nato atašeji, infotočke in ostalo. Petinpetdeset prijavljenih prostovoljcev je moških, 45 odstotkov pa žensk.

Vsi prijavljeni se bodo morali konec maja oziroma v začetku junija udeležiti posebnega informativnega seminarja, v času pripravljalnih tekem slovenske reprezentance pa bodo izbrani prestali še podrobna teoretična in praktična uvajanja. Končnih 1.100 prostovoljcev bo znanih predvidoma 15. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.