Šport > Košarka
1950 ogledov

Najvišji igralec v NBA ni zaigral, ker je z glavo trčil v strop

Tacko Fall Profimedia
Debi košarkarja Bostona je bil prestavljen.

Novinec Tacko Fall je julija podpisal pogodbo z ekipo Boston Celtics in postal trenutno najvišji košarkar v ligi NBA. Senegalec v višino meri 229 centimetrov, višji ali enako visoki pa so bili v zgodovini lige le štirje košarkarji: Gheorghe Mureșan in Manute Bol (231 cm) ter Shawn Bradley in Yao Ming (229 cm).

Fall je bil v kadru Bostona za prvo tekmo sezone, a mu je debi preprečila poškodba glave. Senegalec jo je staknil v trening centru Keltov, ko se je neprevidno dvignil po umivanju rok. Kasneje je brez vidnejših posledic opravil individualni trening in sodeloval na dobrodelni prireditvi, a se je slabo počutil naslednje jutro. 

Tacko Fall Video Šport Čančar zadel tudi preko ene najvišjih oseb na svetu

Fall je sicer odpotoval v Philadelphio na prvo tekmo sezone, vendar ni zaigral zaradi suma na pretres možganov. "Mislim, da je blizu vrnitve, vsaj tako so mi dejali. A tako ali tako ne med košarkarji, ki bodo zaigrali," je o stanju 24-letnega košarkarja dejal trener Keltov Brad Stevens.

Ta na Falla ne bo veliko računal, Senegalec naj bi večino časa preživel v razvojni ligi pri ekipi Maine Red Claws.

Michael Jordan Video Šport Jordan je izbral najboljšo peterko
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.