Šport > Košarka
10 ogledov

Navijači: MVP, MVP ...!

Erazem Lorbek, Slovenija, slovenska košarkarska reprezentanca
1/13
Saša Despot
Reprezentanca se bo v nedeljo za tretje mesto pomerila z Grčijo. Velik adut bo kot vedno tudi Erazem Lorbek. Navijači so v soboto njegovo igro pospremili s klici: "MVP, MVP ...!"
Slovenska reprezentanca se bo v soboto ob 18.30 za tretje mesto pomerila z Grčijo. Velik adut čete Jureta Zdovca bo kot vedno tudi Erazem Lorbek. Ta je proti Srbiji odigral slabih 28 minut, večjo minutažo mu je preprečilo pet dosojenih osebnih napak. Sodniki Arteaga, Radović in Jasevičius so v tem elementu kar precej pretiravali, saj so med srečanjem dosodili kar 71 prekrškov. "Dobil sem pet osebnih napak in to je škodilo ekipi," je bil kratek Lorbek. Ta je o sami tekmi še povedal: "Škoda. Menim, da smo dali vse od sebe. Treba je priznati, bili so boljši. Odigrali smo solidno srečanje, z malce več sreče bi lahko celo zmagali. Zdaj je treba razmišljati o naslednji tekmi. Treba se bo ponovno zbrati. Še enkrat se bomo borili."

Erazem je sicer proti Srbom dosegel "double double". Zbral je 25 točk in imel 10 skokov. V dvorani so slovenski navijači njegovo igro pospremili s klici: "MVP, MVP ...!" Zahtevali so torej, da starejšega od bratov Lobek razglasijo za najkoristnejšega košarkarja tega evropskega prvenstva. "Rad bi se zahvalil navijačem za podporo naši izbrani vrsti. Vesel sem, da jih je prišlo toliko v Katovice. Žal mi je, da jim nismo mogli podariti zmage proti Srbiji," pa je o podpori slovenskih ljubiteljev košarke menil Erazem.

Novi član Barcelone je z natančno 17 točkami na srečanje tretji strelec prvenstva, poleg tega pa zbere še 7,3 skoka, 2,4 podaje in 1,6 ukradene žoge na tekmo. Iz igre zadene tudi 57,4 odstotka vseh metov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.