Šport > Košarka
896 ogledov

NBA zvezdnik, ki ni želel v Orlando, prispel v polni "bojni opremi"

joel embiid Instagram
Košarkarski zvezdnik je varnostna priporočila za preprečevanje prenosa okužbe s covidom-19 vzel smrtno resno.

NBA moštva se zbirajo v Orlandu, kjer se bo s prvimi tekmami konec meseca nadaljevala letošnja sezona.

Za zidovi Disney Worlda se bo v preostanku rednega dela merilo 22 ekip, najboljših 16 pa bo nato odločalo o naslovu prvaka za sezono 2019/2020.

Večina sodelujočih košarkarjev je že zbranih v Orlandu, kjer potekajo prvi treningi pred nadaljevanjem. V četrtek je proti Floridi poletel tudi zvezdnik moštva Philapdelpiha 76ers Joel Embiid, ki se je očitno odločil, da ne bo ničesar prepustil naključju.

Ob prihodu na letališče je nosil masko, rokavice in celo zaščitno obleko. Več kot očitno je varnostna priporočila vzel smrtno resno.

 | Avtor: Instagram Instagram

Oprava niti ni tako presenetljiva, saj je Embiid nasprotoval nadaljevanju sezone v Orlandu, ker se boji, da bi se med košarkarji razširila okužba. 

Kot je pojasnil, ne zaupa igralcem, da bodo upoštevali higienske standarde in ostale omejitve druženja.

Napovedal je, da se v Orlandu nima namena družiti s soigralci in da bo prosti čas preživljal za zaprtimi vrati hotelske sobe. 

"Želim si samo ostati zdrav in varen. Ne zaupam jim, da bodo ravnali enako kot jaz. Ne bom se znašel v položaju, ko bo moje življenje ogroženo. Košarka ni vse," je povedal Embiid in dodal, da se je za pot v Orlando odločil zato, ker ni želel razočarati navijačev, soigralcev in trenerjev. 

"Nisem pristaš te ideje, vendar bom opravil svoje delo. Še vedno mi ni všeč, prav tako menim, da ni povsem varno," je povedal kamerunski center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice