Šport > Košarka
8092 ogledov

Kaj takega! NBA zvezdniki ogorčeni, to čaka tudi Dončića

luka dončić Instagram
Košarkarski zvezdniki so ogorčeni nad prvo izkušnjo v floridskem mehurčku, kjer se bo konec julija nadaljevala NBA sezona.

V torek so v Orlando, kjer se bo v športnem kompleksu Wide World of Sports v lasti ESPN znotraj tematskega parka Disney World nadaljevala NBA sezona, prispela prva moštva. Med prvimi so se na Floridi zbrali Denver Nuggets, kjer igra tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, in Brooklyn Nets.

adam silver Nova prekinitev? Šport NBA se boji vdora koronavirusa v "neprebojni" mehurček

Košarkarji, strokovno osebje in omejeno število drugh obiskovalcev bodo naslednjih nekaj tednov, odvisno od tega, ali se bo ekipa uvrstila v končnico oziroma kako dolgo se bo obdržala v tekmovanju, zaprti v t.i. "floridskem mehurčku", kjer bodo veljala poostrena pravila za preprečevanje vdora ali štiritve koronavirusa.

Košarkarji bodo mehurček lahko zapustili, a le s tehtnim razlogom in s soglasjem pristojnih služb. V nasprotnem primeru jih čaka 14-dnevna karantena in izpad dohodka za morebitne izpuščene tekme. Vrnitev v ekipo bo v tem primeru možna šele po dveh negativnih testih za covid-19.

Luka Dončić Foto Šport Dončićeva oblačila razdvojila splet

Zvezdnike v Orlandu čaka privajanje na drugačen način življenja, kot so ga vajeni sicer. Čeprav gre za zajeten finančni zalogaj, po besedah komisarja Adam Silverja celo tako velik, da izvedba ni ekonomična, jim vodstvo lige na tako omejenem prostoru ne more zagotoviti vseh ugodnosti, karkšnih so sicer deležni med običajnim potekom sezone.

mark cuban "Hinavec bi bil..." Šport Dončićev šef na glas povedal to, česar si komisar lige NBA ne upa

Že ob prihodu prvih ekip se je zataknilo pri jedilniku, saj je kulinarična ponudba, kot so na lastni koži spoznali prvi prišleki, precej uboga. Po spletu sta namreč zaokrožili objavi Čančarjevega soigralca Troya Danielsa ter člana mrežic Chrisa Chiozze, ki sta bila nad prvim obrokom naravnost šokirana.

Ogorčenje z njima so delili tudi spletni uporabniki, ki so ponudbo primerjali z letalsko, bolnišnično, šolsko ali celo zaporniško prehrano, ki ne slovijo ravno po okusu ali kvaliteti in so zato skorajda univerzalno nepriljubljene.

Giannis Antetokounmpo Covid-19 Šport Po Dragićevi Vročici poslopja zapira še ena ekipa

"O tem se bodo snemali dokumentarni film," je objavo košarkarja Denver Nuggets komentiral nek uporabnik. "Enak obrok sem jedel v osnovni šoli," so zapisal pri Clutch NBA. "NBA igralci tvegajo svoje življenje, v zahvalo pa dobijo letalsko hrano," je dodal še en ogorčen navijač.

luka dončić Po sili razmer Šport Dallas pripeljal zamenjavo za Dončića Luka Dončić Pri 67 letih Šport Legenda lige NBA: "Dončić me uči košarke"

Oglasil se je tudi nekdanji NBA-jevec Isaiah Thomas, nazadnje član Washington Wizards, trenutno pa prost igralec. "Ni šans, da bo LeBron jedel tole," je zapisal.

Na novo realnost se bosta morala v prihodnjih dneh navaditi tudi Luka Dončić in Goran Dragić. Moštvo Dallas Mavericks naj bi v Orlando odpotovalo 8. julija, Miami Heat dan kasneje.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Nespoštljivo Šport Kako, prosim!? Dragića zmotilo poveličevanje Dončića
Komentarjev 1
  • Avatar Krilestessa
    Krilestessa 01:47 09.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Xmiss.pw