Šport > Košarka
930 ogledov

NBA zvezdniku koronavirus vzel mamo in še šest sorodnikov

Karl-Anthony Towns
V sedmih mesecih se je moral posloviti od sedmih oseb.

Prvo ime ekipe Minnesota Timberwolves Karl-Anthony Towns bo čez dva tedna in pol vstopil še v svojo šesto NBA sezono. V zadnjih mesecih se je moral sicer ukvarjati s tragičnimi zadevami. Aprila je zaradi koronavirusa umrla njegova mama, kasneje pa je zaradi epidemije izgubil še šest sorodnikov.

"Veliko sem dal skozi, vse se je začelo z mojo mamo. Sinoči sem dobil kluc, da sem izgubil še strica," je v petek za ESPN izjavil Towns. S koronavirusom je bil okužen tudi njegov oče, a je okreval.

"V zadnjih sedmih mesecih sem videl zelo veliko krst. Veliko ljudi, v moji in mamini družini, je bilo okuženih. Še vedno iščem odgovore, trudim se najti načine, da bi v družini ostali zdravi. Čutim veliko odgovornost, da naredim potrebne korake, da ostanejo dobro iformirani in živi," je o težkega pol leta spregovoril dvakratni All-Star igralec.

"Nočem, da se ljudje počutijo tako, kot sem se počutil jaz," je o svojih aktivnostih na socialnih omrežjih, kjer je spregovoril o tudi o izgubi svoje mame dejal Towns in nadaljeval: "Želel sem preprečiti, da bi šli skozi kalvarijo, ki sem jo sam doživel. Nisem želel, da bi se ljudje počutili tako osamljene in razrvane kot jaz. Video sem objavil, da bi zaščitil druge in jih informiral, čeprav sem vedel, da bo to najtežji čustveni davek zame."

Towns je dejal, da so mu v težkih trenutkih ob strani stali vsi soigralci, izpostavil je drugega zvezdnika v ekipi D'Angela Russella. Vrnitev na parket je označil za dobrodošlo, vendar... "Vedno mi je na obraz priklicalo nasmeh, ko sem ob igrišču ali tribuni videl svojo mamo, kako uživa ob gledanju moje igre. Zdaj bo težko igrati. Težko bi rekel, da bo to terapija. Mislim, da igranje košarke zame nikoli več ne bo prava terapija, mi bo pa omogočilo, da podoživim lepe spomine," je zaključil novinec leta 2016.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice