Šport > Košarka
1601 ogledov

Bivši član lige NBA, ki je zdaj v zaporu, je izgubil mamo in brata

Sebastian Telfair Profimedia
Nekdanji košarkar je zaradi epidemije izgubil dva družinska člana.

Nekdanji NBA igralec Sebastian Telfair je zaradi koronavirusa ostal brez mame in enege izmed bratov. Erica Telfair je umrla v ponedeljek, njegov polbrat Dan Turner pa že konec meseca marca.

"Danes sem izgubil svojega starejšega brata, moje srce je strto," je ob smrti slednjega zapisal Sebastianov mlajši brat Ethan, nekdanji košarkar univerze Idaho State. V ligi NBA je sicer poleg Sebastiana nekaj časa igral tudi njegov starejši polbrat Jemal Turner. 

O bolečih izgubah, ki so prizadele družino, sta za medije sicer spregovorila tudi bivši trener Dwayne Morton in nekdanji zvezdnik lige NBA Stephon Marbury, ki je Telfairov bratranec.

Sebastian Telfair Kazen Šport Nekdanji velik up lige NBA odhaja v zapor

Sebastian Telfair je bil sicer izjemen srednješolski košarkar, izbran je bil celo za najboljšega v ZDA in si tako prislužil prestižno nagrado Mr. Basketball. Odločil se je preskočiti univerzo, takoj se je podal v ligo NBA. Leta 2004 so ga kot 13. na naboru izbrali pri Portlandu, kasneje je igral še za Boston, Minnesoto, LA Clippers, Cleveland, Phoenix, Toronto in Oklahoma City.

Sebastian Telfair | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupno je v rednem delu lige NBA odigral 564 tekem, 193 v prvih peterkah, v povprečju pa je zbral 7.4 točke in 3.5 podaje na tekmo. Od leta 2014 do 2017 je nastopal v kitajski ligi, nato pa je prišel v navzkriž z zakonom.

telfair Šok Šport NBA-jevec se je zlomil po izreku večletne zaporne kazni

Junija 2017 so njegovo vozilo namreč ustavili policisti, ob začetku postopka pa so zavohali marihuano. Sledila je preiskava avta, poleg marihuane pa so policisti našli še tri pištole, polavtomatsko puško in strelivo. To je bil že njegova druga kršitev istega zakona. Leta 2007 so ga namreč zaustavili zaradi prehitre vožnje, pod njegovim sedežom pa našli nabito pištolo. Takrat je bil obsojen na triletno pogojno kazen, NBA pa ga je suspendirala za tri tekme.

Avgusta 2019 je bil obsojen na tri in pol leta dolgo zaporno kazen.

kermit washington NBA zvezdnik Šport Nekdanji peti izbor moleduje: "Umrl bom od COVIDA-19."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.