Šport > Košarka
4321 ogledov

NBA-jevec se je zlomil po izreku večletne zaporne kazni

telfair Print Screen
Nekdanji košarkarski zvezdnik je ob izreku sodbe v New Yorku doživel čustveni zlom.

Ameriški organizator igre Sebastian Telfair mora v zapor. Nekdanji član lige NBA, kjer je med letoma 2004 in 2013 branil barve Portland Trail Blazers, Boston Celtics, Minnesote Timberwolves, Los Angeles Clippers, Phoenix Suns, Toronto Raptors in OKC Thunder, je bil obsojen na tri in polletno zaporno kazen, ker je policija pri pregledu njegovega avtomobila leta 2017 našla marihuano, tri pištole, polavtomatsko puško in strelivo. 

Sebastian Telfair Kazen Šport Nekdanji velik up lige NBA odhaja v zapor

Policisti so nekdanjega košarkarja, ki si je leta 2004 prislužil laskavi naziv Mr. Basketball za fantastične predstave v študentski ligi, ustavili zaradi vožnje z ugasnjenimi lučmi in nepravilnega parkiranja.

Telfairju je grozilo do 15 let zapora, sodišče pa mu je izreklo tri leta in pol. Ob izreku sodbe je košarkar doživel čustveni zlom.

"Prosim, ne izločite me iz družbe. Star sem 34 let let. Vsaj še šest let lahko igram na Kitajskem in poskrbim za svojo družino. Moja hčerka še menstruacije nima," je moledoval košarkar, čeprav je pred tem dokaj samozavestno dejal, da se ne počuti krivega. "

"Sebastian Telfair mora v zapor zaradi zločina brez žrtev," je dodal v solzah.

james harden Izjemna gesta Šport NBA zvezdnik obubožani družini podaril 10.000 dolarjev

Nekdanji NBA-jevec je pojasnil, da ima dovoljenje za nošenje orožja na Floridi, ne pa tudi v New Yorku, kjer so ga ustavili možje v modrem. V času preiskave naj ne bi vedel, da v avtomobilu prevaža orožje, ker je bil ravno sredi selitve po ločitvi od tedanje žene.

Po mnenju obrambe naj bi bil pregled avtomobila nezakonit, ker policisti niso imeli naloga. Možje v modrem so na to odgovorili, da so ravnali na podlagi utemeljenega suma, saj so v vozilu zavohali marihuano.

Komentarjev 2
  • perhan63 12:24 14.avgust 2019.

    pravilno..nigri so vir zla v zda

  • jakec1575 11:44 14.avgust 2019.

    če bi bil bel, do primera ne bi prislo ali bi dobil pogjno. ZDA. dežela svobodnih belcev.