Šport > Košarka
2177 ogledov

Ne bo prišel v Evropo, ker ga je strah, da ga bodo umorili

enes kanter kristaps porzingis Enes Kanter (desno).
Na tekmi v Londonu bo manjkal pomemben čalan NBA ekipe.

Enes Kanter ne bo sodeloval na tekmi lige NBA, ki jo bodo košarkarji ekipe New York Knicks 17. januarja odigrali v Londonu, njihovi tekmeci bodo člani moštwa Washington Wizzards.

Šestindvajsetletni Turek, ki je bil sicer rojen v Zürichu v Švici, je že dolga leta trn v peti vsemogočnega turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, saj podpira njegove politične nasprotnike. Voditelj Turčije je tako med drugim Kanterju že grozil z zaporom, leta 2017 pa so ga tako oblasti pridržale v Romuniji, ko je bil preklican njegov turški potni list. Letos je bil izdan zaporni nalog za Kanterjevega očeta Mehmeta, ta je sicer univerzitetni profesor, ker naj bi bil v stiku s prepovedano organizacijo.

Enes Kanter NBA zvezdnik Šport Kritiziral predsednika, zato so aretirali njegovega očeta

Kanterja je zdaj strah, da bi ga v Londonu pričakali turški vohuni. "Obstaja možnost, da me ubijejo, če bom odšel v London. Zato bom ostal tu. Žalostno je, da ne morem opravljati svojega poklica. Želim si sicer pomagati svoji ekipi," je svoj izostanek obrazložil Turek, ki v povprečju zbere 14.4 točke, 10.7 skoka in dve podaje na tekmo.

košarka, žoga, obroč (Pre)glasen kritik Šport NBA zvezdnik užalil predsednika, grozi mu zapor

Iz kluba so sicer sporočili, da Kanter v Londonu ne bo zaigral, ker ne more dobiti vize.

Komentarjev 2
  • Avatar Ancrilinna
    Ancrilinna 22:07 05.januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top