Šport > Košarka
8 ogledov

Ne bojte se, piva ne bo zmanjkalo!

Slovenskim navijačem na Poljskem se ni treba bati, da bi ostali brez piva.
1/19
Žurnal24 main
KZS je po odličnih izkušnjah z evropskega prvenstva v Beogradu tudi tokrat poskrbela za navijače slovenskih košarkarjev. Središče zabave za Slovence v Varšavi predstavlja pivnica BrowArmia.
"Naše zaloge znašajo od osem do deset tisoč litrov piva, zato bo za vse navijače poskrbljeno. Ne bo nam zmanjkalo pijače. Pivo tudi sami proizvajamo v kletnih prostorih. Iz naše pivnice noben Slovenec ne bo odšel žejen," je pred prihodom slovenskih navijačev razlagala natakarica Beate. Ta se zaveda, da jo čaka veliko dela, a je vseeno nestrpno pričakovala slovenske goste. "Kot sem slišala, bo v lokalu igrala tudi slovenska glasbena skupina. Verjamem, da bo zelo zabavno."

In res. Že prvi dan se je v lokalu in ob njem zbralo ogromno število Slovencev, ki so pili, peli in plesali. Optimistično razpoloženi so pričakali prvo tekmo z Veliko Britanijo, naključni mimoidoči pa so z zanimanjem spremljali dogajanje pred pivnico. Kar nekaj Poljakov se je priključilo zabavi, srečali pa smo tudi peščico španskih in britanskih navijačev.

S slednjimi je že padla zanimiva stava. Pogumni slovenski navijač je stavil, da bo ob porazu Slovenije z Veliko Britanijo peš krenil iz Varšave nazaj v Slovenijo, ob zmagi čete Jureta Zdovca pa si bo priboril štiri piva. Upajmo, da bodo tako hrabrost na celotnem evropskem prvenstvu na parketu kazali tudi slovenski košarkarji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.