Šport > Košarka
42 ogledov

Ne LeBron, on je največja zgodba NBA

Jonathan Simmons EPA
Član ekipe San Antonio Spurs Jonathan Simmons je imel težko pot do igralca lige NBA.

"On je največja košarkarska zgodba in ne LeBron James," pravi Earl Watson, ki je v preteklosti trenira sedanjega člana moštva San Antonio Spurs Jonathana Simmonsa. Ta se je pred štirimi leti prijavil na nabor lige NBA, a se nato zanj klubi niso odločili.

To je predstavljalo veliko težavo za fanta, ki prihaja iz revnih predelov Houstona. Resno je namreč razmišljal, da bi zapustil košarko. Njegovo otroštvo ni bilo lahko, odrastel je brez očeta, mama samohranilka pa je neprestano delala in tako skrbela za dva sina in dve hčerki. Večkrat so bili na robu preživetja. Simmons tudi sam ima tri hčerke, še pred dobrim letom pa jim je težko ponudil kaj lepega. Mama LaTonya ga je nagovarjala, da se izuči za frizerja, a se je Simmons vseeno odločil, da se še enkrat preizkusi v košarki.

Odigral je eno sezono v amaterski ligi, nato pa zbral 150 dolarjev in odpotoval na preizkušnjo v Austin, kjer v razvojni ligi NBA igra podružniška ekipa Spursov. Uspelo se mu je prebiti v ekipo, kasneje pa je postal tudi član Ostrog, kjer ga izjemno ceni tudi legendarni trener Gregg Popovich: "Je neustrašen. S Svojim pristopom me spominja na Manuja Ginobilija. Enostavno stopi na parket in tekmuje. Ima neverjetne fizične možnosti, dobro razume igro. Hitro se uči, dobro dela in ima lepo priložnost, da bo v ligi NBA igral še vrsto let."

"Nikoli nisem verjel, da bom doživel to. Sem igralec Spursov in oni imajo radi način moje igre in mojo borbenost," je presrečen 27-letni košarkar.

V minuli sezoni je Simmons odigral 55 tekem v dresu Spursov (6.0 točke, 1.7 skoka in 1.4 podaje na tekmo), že na prvi tekmi v tej pa je zbral 20 točk in dosegel rekord kariere. Med drugim je ob visoki zmagi Ostrog nad Golden Statom izjemno zaustavil tudi najkoristnejšega igralca minulih dveh sezon Stepha Curryja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.