Šport > Košarka
77 ogledov

Erazem Lorbek pri Spursih

erazem lorbek EPA
Slovenski krilni košarkar Erazem Lorbek je izpustil zadnji dve sezoni zaradi težav s poškodbami, zdaj pa bodo njegovo stanje preizkusili pri San Antoniu.

Erazem Lorbek bo po poročanju My San Antonioe Express-News odpotoval v Teksas, kjer bo poskušal Ostrogam dokazati, da je njegovo zdravstveno stanje že dovolj stabilno za večje napore. San Antonio si je leta 2011 po trgovanju z Indiano pridobil pravice za slovenskega reprezentanta, v drugo smer je odšel George Hill, Spurs pa so dobili tudi pravico na naboru za Kawhija Leonarda

Lorbek zadnji dve leti sicer ni igral zaradi zdravstvenih težav. Če bo član prve peterke z evropskega prvenstva 2009 zdaj prestal prve teste, ga čaka poletna liga v Utahu in Las Vegasu, kjer bo moral še dodatno prepričati vodilne može kluba iz San Antonia. Kot 32-letnik se bo moral tako potiti s precej mlajšimi igralci.

Lorbek se je avgusta 2014 razšel z Barcelono, v tej sezoni je v povprečju zbral 8,0 točke in 2,7 skoka na tekmo za španskega velikana. V enajstih sezonah, ki jih je odigral v Evroligi, je njegovo povprečje znašalo 9,1 točke in 4,0 ujetih žog. Pri San Antoniu sta uspešno zaigrala že dva Slovenca, tako Radoslav Nesterović kot Beno Udrih se lahko pohvalita s šampionskim prstanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.