Šport
47 ogledov

Erazem Lorbek brez SP

Erazem Lorbek slovenska košarkarska reprezentanca Mundobasket Simon Maljevac
Nekaj dni pred odhodom na svetovno prvenstvo, kamor junaki potujejo v nedeljo, je postalo jasno, da v Španijo zaradi poškodbe ne bo potoval Erazem Lorbek.
Tridesetletni Ljubljančan, ki že vrsto let igra v dresu Barcelone, ima namreč že dalj časa težave s kolenom, zaradi katerega je izpustil tudi pripravljalni turnir v Kaunasu, po slikanju z magnetno resonanco pa je postalo jasno, da ne bo mogel igrati na svetovnem prvenstvu. Kakšne bodo njegove nadaljnje zdravstvene aktivnosti še ni znano, je pa situacija resna.
 

"Izkazalo se je to, na kar sem bil nek način pripravljen. Tihoma sem upal, da se to sicer ne bi zgodilo, a realnost je druga. Kljub vsemu moramo gledati naprej, imamo ekipo, s katero smo skupaj od prvega dne in, ki ji maksimalno zaupam. Tem igralcem mora biti zdaj jasno, da nosijo še večjo odgovornost. Erazmu vseeno hvala za vztrajnost, na vsak način je želel biti zraven in srčno upam, da bo prihodnje leto lahko od prvega dne," je dejal selektor Jure Zdovc.

Podrobneje je o težavah Erazma Lorbeka spregovoril zdravnik reprezentance Marko Macura"Minulo sredo smo se v Kranjski Gori z Erazmovim fizioterapevtom dogovorili, da ta zaradi težav s kolenom, ki se vlečejo že celo sezono, ne potuje v Litvo, temveč z njim opravi dodatne fizioterapije, v kolikor se stanje v treh dneh ne bo izboljšalo, pa takoj opravi slikanje z magnetno resonanco. V nedeljo smo od njegovega fizioterapevta dobili zagotovilo, da je oteklina uplahnila in, da stopnjujeta treninge. Po vrnitvi reprezentance iz Litve smo dobili informacijo, da koleno kljub temu ni v zadovoljivem stanju, zaradi česar se je zdravniška služba KZS odločila, da opravi slikanje z magnetno resonanco. Ta je pokazala nestabilno okvaro hrustanca in obeh meniskusov in to takšne stopnje, da Erazem ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu. V prihodnjih dneh se bomo dogovorili o načrtu nadaljnjega zdravljenja, saj je od tega odvisna tudi njegova nadaljnja kariera, zelo verjetno pa bo potrebna artroskopska operacija."

Slovenija bo pred odhodom na SP nastopila še na pripravljalnem turnirju v Stožicah, kjer bodo njene tekmice Iran, Brazilija in Litva. Do vstopnic lahko pridete tudi s pomočjo Telemacha in spletne strani Žurnal24.si. Vsak dan turnirja boste lahko odgovorili na zastavljeno vprašanje in si priborili dve vstopnici za večerno tekmo, ki bo na sporedu ob 20. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.