Šport
31 ogledov

E. Lorbek: "Želim si priložnosti pri Spursih"

sport 07.08.2011 Erazem Lorbek, kosarka Slovenija - Crna gora, pokal Adecco ex-y Saša Despot
Slovenski reprezentant, ki je letos poleti zapustil Barcelono, je zatrdil, da si želi zaigrati za aktualne prvake lige NBA - San Antonio Spurs.

Izkušeni krilni center Erazem Lorbek je poleti po petih sezonah zapustil Katalonijo, kjer je z Barcelono skupno osvojil kar deset lovorik. 30-letnik je zaradi poškodbe nato moral izpustiti tudi Mundobsket, trenutno pa je še vedno brez kluba.

Lorbka je leta 2005 na naboru lige NBA izbrala ekipa Indiana Pacers, ki pa je pravice do njegovih uslug leta 2011 prepustila San Antonio Spursom v veliki menjavi, ki je v Indianapolis pripeljala Georga Hilla. Erazem si je medtem v Evropi ustvaril odlično kariero, za revijo Gigantes del Basket pa je razkril, da bi si želel priložnosti pri aktualnih prvakih lige NBA.

"Še močnejši kot prej"

"Treniram dobro in želim se vrniti na parket še močnejši kot prej. Potrebujem samo eno priložnost. Če je možno, pri Spursih," je dejal Lorbek, ki je eno sezono že odigral v Severni Ameriki, ko se je po koncu mladinskega staža pri Union Olimpiji preselil na univerzo Michigan State. V svoji karieri je igral še za Fortitudo, Unicajo, Benetton, Lottomatico in moskovski CSKA, zadnjih pet sezon pa je preživel v dresu Blaugrane.

Lorbek je bil dvakrat izbran za MVP evropskega prvenstva do 20 let (2002, 2004), leta 2005 je bil proglašen za vzhajajočo zvezdo Evrolige, leta 2009 pa izbran tudi v najboljšo peterko elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Istega leta je bil tudi v idealni postavi Eurobasketa na Poljskem, na katerem je Slovenija osvojila četrto mesto.

Komentarjev 3
  • ljimonad 16:48 04.november 2014.

    erazem v olimpijo se vrni za kak mesec-dva, sej so te v evropi vsi pozabili, kje je še nba liga

  • mihatirs 09:02 04.november 2014.

    Lahk pride v Phoenix, k rabjo centra

  • mihatirs 09:02 04.november 2014.

    Hiter se je spomnu