Šport
22 ogledov

Po petih letih zapušča Barco

sport 17.11.11. Regal FC Barcelona Erazem Lorbek (L) reacts during his team's Eu sport 17.11.11. Regal FC Barcelona Erazem Lorbek (L) reacts during his team's Eu
Erazem Lorbek zapušča Barcelono so zapisali na spletnih straneh katalonskega športnega velikana.

Najstarejši od bratov Lorbek je imel z Barcelono podpisano pogodbo za še eno sezono, a so si v klubu zaželeli, da bi Erazem po številnih poškodbah v zadnjih dveh letih zamenjal sredino. Tridesetletni košarkar, ki je v petih letih z Barcelono osvojil 10 naslovov, tudi Evroligo, bo zaradi poškodbe kolena sicer izpustil tudi košarkarsko svetovno prvenstvo v Španiji.

Lorbka zdaj čaka rehabilitacija poškodbe, nato pa bo bržkone poiskal nov klub. Pred prihodom v Barcelono je Lorbek igral za Union Olimpijo, univerzo Michigan State, Fortitudo, Unicajo Malago, Benetton, Lottomatico in moskovski CSKA. Iz slednjega se je krilni center Kataloncem pridružil leta 2009.

Na NBA draftu je bil izbran leta 2005, šest let kasneje pa so Indiana Pacers pravice nad njim ob menjavi Georga Hilla predali San Antonio Spursom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.