Šport > Košarka
18 ogledov

Ne v Olimpijo, Sagadin želi v penzijo

sagadin slovenska košarkarska reprezentanca u20 u-20 slovenija litva Saša Despot
Čeprav se Union Olimpija trenutno ukvarja predvsem s pridobivanjem finančnih sredstev za poplačilo upnikov in čeprav ima Sašo Filipovski še dve leti pogodbe, so vse glasnejše govorice, da naj bi se na njeno klop znova vrnil Zmago Sagadin, kar je sicer sam zanikal.

Zmago Sagadin je po tekmi svoje mlade reprezentance z Litvo, ki so jo Slovenci dobili s 87:81 in tako s štirimi točkami potujejo v nadaljevanje, sicer zanikal svoje hotenje po povratku k slovenskim podprvakom. "Prvič slišim," je dejal za kosarka.si. "Sam sem z mislimi pri reprezentanci, tole pa je vse ena velika novinarska raca," je še dodal: "Želim si v penzijo." A po naših informacijah si ga v Stožicah želijo ...

Zmago je v minuli sezoni sicer sedel na klopi Heliosa, kjer so igralci pod njegovo roko vidno napredovali. V Olimpiji je doslej deloval v treh mandatih (1985-95, 96-02 in v sezoni 05/06), skupaj kar 17 let, po poročanju Dela in Sportskih novosti pa se utegne zgoditi, da bi znova zasedel mesto trenerja Ljubljančanov, za katere mu močno bije srce. Večkrat je tudi izrazil svoje obžalovanje zaradi ne ravno spodbudnega stanja v klubu in prepričanje, da bi se v Sloveniji preprosto morala najti sredstva za uspešno delovanje takšne blagovne znamke.

"Svoje sem v Ljubljani naredil, imam 20, 25 osvojenih naslovov, kar je evropski rekord. Morda sem naredil celo preveč, saj sem letvico dvignil visoko v Evropo. Olimpija je bila desetletje v evropskem vrhu. Vedno pa trdim: kadar je Olimpija v hudih težavah, nima rešitve, lahko vselej potrka na moja vrata in bom svetoval, pomagal. In to vsake toliko časa tudi naredim," je dejal v pogovoru za zurnal24.si pred dobrim letom. Vseeno pa ostaja dejstvo, da je Sašo Filipovski na klub še vezan s pogodbo, Sagadin pa je dogovorjen s Heliosom. Kako presekati gordijski vozel? Z modrim dogovorom bi verjetno šlo.

Komentarjev 2
  • Darko 20:10 14.julij 2012.

    hvala za popolni popravek teksta

  • Darko 18:15 14.julij 2012.

    .....Obe mlade slovenske reprezentance si je ogledal tudi..........Obe mladi slovenski reprezentanci si je ogledal tudi.....a vam je jasno L.G.