Šport > Košarka
1319 ogledov

Šokantna razkritja o dogodkih po smrti Kobeja Bryanta

kobe vanessa bryant Epa
Vdova Kobeja Bryanta je objavila imena preiskovalcev, ki so na nedovoljen način fotografirali prizorišče nesreče in truplo njenega pokojnega moža.

Le dober teden po tem, ko je Los Angeles Times poročal, da bo Vanessa Bryant pridobila imena šerifovih namestnikov, ki so se na pritlehen in zavržen način naslajali nad nesrečo njenega moža, je vdova pokojne NBA legende imena vpletenih objavila na Instagramu.

Vanessa je v večdelni objavi delila konkretne podrobnosti tožbe proti šerifovemu uradu okrožja v Los Angelesu v ameriški zvezni državi Kalifornija zaradi nedovoljene distribucije fotografij, ki so jih obdolženi pridobili med preiskavo helikopterske nesreče, v kateri se je januarja 2020 smrtno ponesrečilo devet ljudi.

Predstavniki šerifovega urada so nato fotografije, ki s preiskavo niso imele nobene zveze, delili med seboj in jih celo razkazovali prijateljem in znancem, zaradi česar se bodo morali zagovarjati na sodišču.

kobe bryant gianna bryant | Avtor: Profimedia Profimedia
Eden od obdolženih naj bi na kraju nesreče posnel od 25 do 100 popolnoma neumestnih fotografij, pri čemer se je še posebej osredotočal na trupla žrtev, med katerimi je bil tudi legendarni košarkar.

Fotografije so se nato kot požar širile med predstavniki šerifovega urada in njihovimi kolegi.

Eden od poimensko imenovanih policistov, Joey Cruz, jih je celo razkazoval natakarju v nekem kalifornijem baru, kasneje pa naj bi jih posredoval še svoji nečakinji, pri čemer si je privoščil nedostojno opazko na račun pokojnikov. Slike naj bi ponosno razkazoval še naključnemu gostu lokala, kar potrjuje posnetek varnostne kamere. Namestnik Michael Russell naj bi fotografije, ki jih je pridobil od Cruza, delil s prijateljem, s katerim "redno igrata videoigrice." 

kobe bryant helikopter | Avtor: Profimedia Profimedia
Omenjeni natakar je nato zgodbo policista prenesel sosednji mizi, njegov natančen in realističen opis Kobejevega trupla pa je bil po besedah enega od gostov "zelo, zelo vznemirjujoč". Ker se mu je ravnanje policista zdelo neprimerno,  je podal prijavo na policijo.

A namesto da bi urad sprožil uradno preiskavo, kot je zahtevala Vanessa Bryant, je šerif Alex Villanueva s sodelavci poskušal zakriti sledi. Namestnikom je obljubil, da proti njim ne bo vložen disciplinski postopek, če bodo fotografije sami izbrisali.

Načrte jim je prekrižalo razkritje novinarjev Los Angeles Timesa, ki so javno potrdili obstoj in distribucijo spornih fotografij, zaradi česar so bili v uradu primorani sprožiti postopek in identificirati vse vpletene.

Villanueva se sicer brani, da je z ukazom o izbrisu preprečil nadaljnjo širitev fotografij, medtem ko mu odvetniki tožnice očitajo, da je s svojimi dejanji onemogočal preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice