Šport > Košarka
2207 ogledov

Luka še devetič v karieri presegel 40-ico

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa ob fenomenalni predstavi Luke Dončića premagali LA Clippers s 105:89.

Moštvi Dallas in LA Clippers sta se pomerili še drugič v treh dneh, prvi dvoboj so v noči s ponedeljka na torek dobili košarkarji iz Los Angelesa. Tokrat je bila prva četrtina nekoliko bolj izenačena, nobena od ekip si ni priigrala občutnejše prednosti. Moštvi sta se kar osemkrat zamenjali v vodstvu, gostje so povedli z 21:18. A za deveto menjavo je s trojko ob prekršku poskrbel Luka Dončić, ki je nato zadel še dodatni prosti met.

V zadnjih dveh minutah prve četrtine so sodniki domačim dosodili dve osebni napaki v napadu, eno tudi Slovencu, kar so gostje znali izkoristiti za prednost 29:24. Luka je zbral 11 točk in tri asistence.

Slovenski zvezdnik je s svojo tretjo trojko iz prav toliko poizkusov po dveh minutah druge četrtine poskrbel za 31:35, po štirih zaporednih točkah Tima Hardawayja Jr. pa so Mavericks izenačili na 37:37. Tudi minuta odmora, ki so jo zahtevali košarkarji iz Kalifornije, ni prekinila naleta Dallasa. Luka je mejo dvajsetih točk presegel že s košem za vodstvo s 50:44. Kasneje so se Clippers približali na dve točki zaostanka, a je sledila trojka Josha Richardsona za 56:51 ob polčasu.

Dončić je odlično odprl tretjo četrtino, zaporedoma je dosegel sedem točk in popeljal svoje moštvo do prednosti 63:53. Prednost je nato narastla na +13, se ob štiriminutnem postu Dallasa zmanjšala na pet razlike, kasneje pa je ob razpoloženem Kristapsu Porzingisu znova narastla do 14 točk naskoka. Do konca četrtine sta ostali še dve minuti. Ti so precej bolje odigrali Clippers, Paul George je v zadnjih dveh napadih zadel trojki, četrtina se je končala z rezultatom 77:71. Luka je bil pri 31 doseženih točkah.

Shawn Bradley Drugi izbor Šport Nekdanji priljubljeni košarkar Dallasa paraliziran po nesreči

Slovenec je na začetku zadnje četrtine najprej zbral dva skoka pod svojim obročem, sledila je asistenca za trojko Jalena Brunsona, sam pa je dosegel pet točk. Po njegovi trojki se je tako na semaforju izpisal rezultat 87:75.

Ko je Luka podelil dve asistenci, najprej za trojko Maxija Kleberja, nato pa še za Nemčeveo zabijanje, je prišel Dallas do največje prednosti na tekmi. Vodil je za 15 točk.

Razpoloženi George je LA Clippers nato pripeljal na -9, a je Dončić odgovoril s štirimi točkami za 102:89. V zadnji akciji je v prazno poslal Georgea, enega izmed boljših branilcev v ligi. Dvoboj je bil odločen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice