Šport > Košarka
89 ogledov

Miami po nizu zmag napredoval na četrto mesto

Goran Dragić Profimedia
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA zabeležili četrto zaporedno zmago in se povzpeli po lestvici vzhodne konference.

V gosteh je bila vročica boljša od Orlanda s 102:97. Tokrat slovenski zvezdnik Goran Dragić ob treh doseženih točkah ni bil strelsko razpoložen, je pa prispeval osem podaj ob tesni zmagi proti floridskim tekmecem.

Na parketu je Ljubljančan prebil 24:24 minute, iz igre pa je zadel eno trojko iz osmih poskusov, skupaj je proti košu vrgel 11 žog. V statistiko je vpisal še osem asistenc, štiri skoke in dve ukradeni žogi.

Miami je dvoboj nekoliko bolje začel, a se Orlando na krilih črnogorskega centra Nikole Vučevića ni dal. Prvič so domači na tekmi povedli na začetku tretje četrtine. V tesnem boju s številnimi menjavami vodstva pa je Miami v zadnjih sedmih minutah strnil vrste in nadoknadil šest točk zaostanka.

Piko na i je po dveh zgrešenih metih Orlanda za izenačenje v zadnjih sekundah z ukradeno žogo in polaganjem postavil Jimmy Butler. Miami je na zadnjih 11 tekmah dosegel deset zmag, z razmerjem 21-18 pa so po slabšem začetku sezone trenutno četrti na vzhodu, medtem ko Orlando ostaja druga najslabša ekipa vzhoda (13-26).

Pri domačih je 38 točk, deset skokov in šest podaj prispeval Vučević, 31 točk pa je dodal Terrence Ross. Pri Miamiju sta bila najbolj razpoložena Butler z 29 točkami, sedmimi skoki in devetimi podajami ter Tyler Herro z 22 točkami.

"Pomembno je, da najdemo način do zmage. Šlo je za dobro predstavo ekipe na obeh straneh parketa. To je konec koncev razlog, zakaj igramo. Zmagali smo v gosteh, odpravljamo se domov in upamo, da bomo v tem slogu nadaljevali," je po dvoboju dejal Butler.

"Stvari se dobro sestavljajo. Vsi se počutimo vse bolje in nadzorujemo stvari, ki jih lahko. Menim, da več kot igramo skupaj, saj niti ni priložnosti za treninge v natrpanem urniku, boljši smo. Zabavamo se in to je velik del zmagovanja," je še poudaril član lanskih finalistov lige NBA.

Prvaki Los Angeles Lakers so bili nocoj prosti, je pa poraz doživela najboljša ekipa te sezone. Utah Jazz so morali priznati premoč Golden State Warriors. Ob 33. rojstnem dnevu je blestel Stephen Curry. V prvi četrtini je dosegel 14 točk, se ustavil pri 32 in moštvo popeljal do 20 zmage v sezoni. Utah, ki mu ni pomagalo niti 24 točk in 28 skokov Rudyja Goberta, ostaja pri 28 zmagah na 38 tekmah.

Presenetljivo so na zahodu praznih rok ostali Los Angeles Clippers. Boljši so bili New Orleans Pelicans s 135:115. Philadelphia 76ers, najboljše moštvo vzhodne konference pa je doseglo 27. zmago v sezoni. Tudi brez izjemnega centra Joela Embiida, ki bo manjkal dva do tri tedne zaradi poškodbe kolena, so zanesljivo s 134:99 premagali San Antonio Spurs. To je bil najvišji poraz čete Gregga Popovicha v sezoni.

V noči na torek bosta od slovenskih košarkarjev dejavna Luka Dončić in Vlatko Čančar. Prvi bo z Dallas Mavericks gostil ekipo LA Clippers, drugi pa moštvo Indiana Pacers.

Izidi:
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies        128:122
Golden State Warriors - Utah Jazz                131:119
Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs           134:99
Orlando Magic - Miami Heat                        97:102
(Goran Dragić, 3 točke, 4 skoke in 8 podaj v 24:24 minute za Miami)
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers              100:82
Houston Rockets - Boston Celtics                 107:134
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers  114:112
Chicago Bulls - Toronto Raptors                  118:95
New Orleans Pelicans - LA Clippers               135:115
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice