Šport > Košarka
1178 ogledov

Dončić s trojnim dvojčkom proti zasedbi iz Los Angelesa

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so klonili na domačem parketu. S 109:99 so bili boljši LA Clippers.

Mavericks so tokrat gostili na papirju eno najboljših ekip v ligi NBA, v treh dneh bodo odigrali dva dvoboja z Los Angeles Clippers. Slednji so tekmo dobro odprli in si v prvi četrtini, v času, ko je Luka Dončić sedel na klopi, priigrali že 14 točk prednosti. V zaključku prve četrtine se je pri Dallasu izkazal Jalen Brunson z osmimi točkami, vseeno pa so gostitelji po 12 minutah igre zaostajali s 23:31.

A v prvi minuti druge četrtine je Dončić zadel dve trojki in povsem približal Dallas.

Ta je kasneje povedel s 44:43, to je bilo prvo vodstvo gostiteljev pa izidu 3:2. V sami končnici prvega polčasa so bili boljši gostje, ki so dosegli zadnjih šest točk in na odmor odšli s prednostjo 55:50. Luka je zbral 11 točk, še bolje pa je razigraval soigralce, ob polčasu je imel v svoji statistiki vpisanih že 9 asistenc. K temu je dodal še štiri ulovljene žoge.

Clippers so v tretji četrtini vseskozi ostajali pred Dallasom, tri minute in pol pred koncem je prednost prvič narastla na 11 točk. Razlika se je spet nekoliko zmanjšala po vrnitvi Slovenca na parket. Ta je nekaj sekund pred piskom sirene, ki je označila konec četrtine, zadel izjemno trojko pod prekrškom, a so sodniki namesto treh točk in dodatnega prostega meta dosodili, da se žoga izvaja iz avta.

Dallas je v naslednji akciji nato prišel šele do drugega in tretjega prostega meta na tekmi, zadel ju je Dončić za zaostanek 78:85 pred zadnjo četrtino.

Na začetku te so gostje povedli za 12 točk, a se je pri Dallasu razigral Tim Hardaway Jr., po košu in dodatnem prostem metu Dončića pa je Dallas prišel na -6 (90:96). V naslednji obrambni akciji je Luka ukradel žogo, a Mavericks niso uspeli priti še bližje. Na polovici četrtine je bilo znova +11 za Clippers.

Precej bolje je domačim kazalo tri minute kasneje, ko je po Dončićevi 16. asistenci trojko zadel Hardaway mlajši za 99:103. Pred tem je bil izza črte enkrat natančen tudi Luka.

Domači so imeli nato dva napada za še manjšo razliko, a niso bili uspešni. Ko je Paul George 25 sekund pred koncem zadel trojko za 109:99 je bilo konec še zadnjega upanja na preobrat. To je bil tudi končni izid tekme.

Luka je bil s 25 točkami najboljši strelec obračuna. Zbral je še 10 skokov in 16 podaj, v slednjem elementu je izenačil svoj rekordni dosežek v tej sezoni. Kristaps Porzingis je dosegel 22, Hardaway pa 21 točk.

Na drugi strani je 22 točk vknjižil tudi Kawhi Leonard, kar šest njegovih soigralcev pa je zbralo med 15 in 12 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice