Šport > Košarka
3030 ogledov

Porzingisova saga dobila neverjeten zasuk

Kristaps Porzingis Profimedia
Na eno najbolj vročih tem zadnjih tednov se je odzval tudi lastnik moštva Dallas Mavericks.

Latvijec Kristaps Porzingis je veliko košarkarsko ime, a ostaja dejstvo, da Dallas Mavericks z njegovim prihodom niso veliko pridobili.

Nekdanji zvezdnik ekipe New York Knicks sicer beleži povsem solidno statistiko, toda Latvijec je vse prepogosto poškodovan, pa tudi kadar je zdrav, Dallas preprosto ne uspe narediti tistega preskoka, ki ga loči od najboljših ekip v ligi.

Porzingis je zadnjo sezono tudi naravnost katastrofalen v obrambi, saj je 9,8 naravnost zastrašujoča razlika v številu točk, ki jih Dallas dobi na sto posesti s Porzingisom v postavi ter med številom točk, ki jih dobi na sto posesti brez Porzingisa. Z drugimi besedami... Če bi igrali brez Porzingisa, bi na tekmo dobili približno 10 točk manj!

Zato ni presenečalo, da so bile v zadnjih tednih vse glasnejše govorice o morebitni prodaji Porzingisa, saj so bili mnogi mnenja, da si Dallas preprosto želi zamenjati svojega zvezdnika, dokler ta še ima neko vrednost na tržišču.

Omenjalo se je kar nekaj opcij, a na koncu se ni realizirala še nobena. Kot kaže, pa se tudi nobena ne bo...

Ameriški košarkarski analitik Max Kellerman je namreč v športni oddaji First Take načel temo Porzingisa z latnikom ekipe Mavericks Markom Cubanom.

"Z njim bomo potrpežljivi, saj ste lahko na zadnji tekmi videli, česa je KP sposoben. Videli bomo še več tega, toda potreben je čas. Poglejte si KD-ja (Kevin Durant op. p.), sicer gre za drugačno poškodbo, ampak potrebno je bilo biti potrpežljiv. Še posebej to leto. Gre za nadvse nenavadno leto, hudo nas je prizadel izbruh COVID-a, ki je močno vplival na našo sezono. Vsi so začeli paničariti, toda nič nam ni treba spremeniti, imamo dobro ekipo."

"KP dokazuje, kaj KP tudi je. On je izvrsten, eden najboljših 20 igralcev, zato bomo z njim preprosto potrpežljivi. Imamo dobro ekipo, zato ni potrebe po paničarjenju in kakšnih spremembah," je govorice o menjavi Porzingisa dokončno utišal Cuban.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.