Šport > Košarka
2152 ogledov

Nigerijci šokirali največje NBA zvezdnike

Ameriška košarkarska reprezentanca Twitter
Ameriški košarkarji so na pripravljalni tekmi izgubili z Nigerijo.

Moška košarkarska reprezentanca ZDA je presenetljivo s 87:90 izgubila pripravljalno tekmo pred olimpijskimi igrami v Tokiu proti Nigeriji. Za Američane je to bil prvi poraz proti afriški ekipi v zgodovini.

Tekma v Las Vegasu je bila prva od petih pripravljalnih za ameriške košarkarje, ki bodo v Tokiu branili naslov olimpijskih prvakov in na stavnicah veljajo za nesporne favorite, da vnovič osvojijo zlato.

Reprezentance ZDA v košarki sicer v zadnjih letih vse bolj pogosto kažejo, da ne gre več za nepremagljiva "sanjska moštva" iz 90. letih prejšnjega stoletja.

Na svetovnem prvenstvu leta 2019 so tako Američani - res je, da v precej okrnjeni postavi - osvojili komaj sedmo mesto.

Na prvi pripravljalni tekmi za igre v Tokiu pa je bila kljub zvezdniški postavi s Kevinom Durantom na čelu od nje boljša Nigerija. Ta je igrala s sedmimi igralci iz NBA.

Američani so na pripravah sicer zbrali šele pred štirimi dnevi, medtem ko Nigerijci skupaj trenirajo že od začetka poletja. A sporočilo je po besedah trenerja ZDA Gregga Popovicha jasno: treba se je uigrati.

Gregg Popovich Ameriški selektor Šport Legendarni NBA trener pri 72 letih moral teči "kamikaze"

"Iz te izkušnje se je treba naučiti, nikakor pa ni konec sveta," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP po porazu ocenil Popovich.

Za Nigerijo je bil prvi strelec Gabe Vincent z 21 točkami. Durant je dosegel 17 točk za moštvo ZDA.

Komentarjev 1
  • lada 15:02 11.julij 2021.

    Št. Ilj = glavno mesto, ne pa usrana lublana = bulana !

Sorodne novice