Šport > Košarka
31 ogledov

"Niti nisem razmišljal o denarju"

saša vujačić Profimedias
Saša Vujačić si želi v svoji drugi sezoni pri New York Knicks priti do samega vrha lige in pravi, da je v odlični formi, kar je pokazal v pripravljalni sezoni, kjer je imel 53-odstotni met iz igre in 40-odstotni met za trojke.

Saša Vujačić, ki ga trener na sobotni prvi tekmi sezone v domači dvorani Madison Square Garden ni poslal na igrišče, si želi, da bo čim prej prišel spet na parket in začel redno dobivati tekme. Kratkohlačniki so sinoči tudi brez njega uspeli premagati gostujoče grizlije iz Memphisa s 111:104.

Pred začetkom sezone je imel Vujačić več ponudb iz drugih klubov NBA in tudi iz Evrope, vendar je sprejel ponudbo, da ostane v New Yorku za minimalni honorar. Njegova enoletna pogodba je vredna 1,4 milijona dolarjev. "Lani sem si zadal za nalogo, da skušam z ekipo spet priti do vrha. Poskusiti doseči tisto, kar je najlepše, tisti naslov, o katerem vsi sanjajo," je dejal Vujačić, ki je z ekipo Los Angeles Lakers pred leti že osvojil dve lovoriki prvakov lige NBA.

Knicks sedaj kot predsednik vodi sloviti Phil Jackson, s katerim se Vujačić dobro pozna še iz zahodne obale in, ko je izvedel, da ga želi Jackson ohraniti v ekipi, je to takoj sprejel. "Niti razmišljal nisem, da bi šel kam za več denarja, ampak sem tukaj z enim namenom," je dejal Vujačić, ki meni, da je sedanja newyorška ekipa dovolj dobra za takšen podvig.

"Imamo veliko veteranov, ki vedo, kaj hočejo, ki so občutili ligo in končnico in vedo, kaj morajo narediti za dobrobit ekipe. Mislim, da se še ne poznamo, kot bi se morali, kar je tudi logično, ker nismo imeli dovolj časa. Enkrat, ko se vklopimo, pa bo zelo zanimivo," je dejal.

Knicksi imajo novega trenerja, nekdanjega odličnega igralca Jeffa Hornaceka, o katerem ima Vujačić dobro mnenje. "Ima ekipo, s katero lahko razpolaga in sanja o velikih ciljih," je povedal Vujačić in dodal, da želi trener najprej dati priložnost mlajšim igralcem, z njim pa trenutno računa in ne računa. "Bomo videli, kaj bo potem," je dejal Vujačić in zagotovil, da je v dobri formi.

"Fenomenalno se počutim. Predsezona je bila super. Sem v odlični formi. Zelo dobro poletje sem imel in mislim, da sem nekje na svojem vrhu. Upam, da bom v naslednjih letih ostal tak in bom to lahko dokazal na terenu. Vse pride na svoje," je povedal Vujačić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.