Šport > Košarka
18 ogledov

Vujačić drugi strelec New Yorka

saša vujačić Profimedias
Saša Vujačić je moral z NY Knicks v noči na četrtek čez lužo priznati premoč moštvu Charlotte Hornets s 97:111.

Kljub porazu je Saša Vujačić prikazal dobro predstavo, saj je v 25 minutah zbral 16 točk, štiri skoke in dve podaji. S točko več je bil prvi strelec New Yorka Derrick Williams.

Pri ekipi Charlotte je bil Kemba Walker nerešljiva uganka za igralce iz Madison Gardna, dosegel je 34 točk. Za Kratkohlačnike je sicer že znano, da bodo v tej sezoni ostali brez končnice, ekipa Charlotte pa se je tja že uvrstila.

Ključna zmaga Dallasa

V ključni tekmi zahodne konference so Dallas Mavericks premagali Houston Rockets z 88:86 in se s tem oddaljili od glavnih rivalov za uvrstitev v končnico. Dallas je po peti zaporedni zmagi prišel do razmerja 40-38, medtem ko ima Houston zdaj obratno razmerje zmag in porazov (38-40). Do konca rednega dela sezone so še štirje krogi.

S 27 točkami je bil pri Dallasu najbolj učinkovit J.J. Barea, Nemec v dresu zmagovalcev Dirk Nowitzki pa je v zadnjih sekundah dvoboja z blokado Jamesa Hardena, ki je bil s 26 točkami prvi mož Houstona, poskrbel, da je zmaga ostala v Dallasu. Poleg omenjenih dveh ekip se za uvrstitev v končnico v tej konferenci borijo še košarkarji Utah Jazz, ki so pri 39 zmagah in prav toliko porazih. Houston je v zadnjih devetih tekmah šestkrat izgubil in padel na deveto mesto.

"To je bilo nadvse zabavno. Nowitzki je na koncu tekme naredil to, kar je bilo najbolj pomembno, a do zmage je prišla celotna ekipa. Prav vsi smo se izkazali pri igri v obrambi," je po zmagi dejal prvi strelec raket Barea.

Portland v končnici

V Portlandu so si Trail Blazers priborili mesto v končnici, potem ko so s 120:115 premagali Oklahoma City Thunder. Al-Farouq Aminu je dosegel 27 points, CJ McCollum jih je dodal 26, Allen Crabbe s klopi pa 16. Portland je zdaj za končnico na petem mestu izenačen z Memphisom.

Indiana Pacers, ki se za končnico borijo z Detroitom in Chicagom, so izkoristili odsotnost LeBrona Jamesa pri vodilnih vzhodne konference Cleveland Cavaliers in zmagali s 123:109. Prvi mož zmagovalne ekipe je bil z 29 točkami Paul George, Kyrie Irving je za Cleveland dosegel 26 točk.

V mestnem derbiju so Los Angeles Lakers morali priznati premoč Los Angeles Clippers z 81:91, v ostalih tekmah pa so Orlando Magic s 104:108 klonili proti Detroit Pistons, Washington Wizards so s 121:103 premagali Brooklyn Nets, Boston Celtics pa New Orleans Pelicans s 104:97.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks - Charlotte Hornets  97:111
Saša Vujačić 25 minut, 16 točk, 4 skoki, 2 podaji za NY.

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 123:109
Orlando Magic - Detroit Pistons 104:108
Washington Wizards - New Jersey Nets 121:103
Boston Celtics - New Orleans Pelicans 104:97
Dallas Mavericks - Houston Rockets  88:86
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 120:115
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 81:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.