Šport > Košarka
42 ogledov

Nova dobra predstava Dragića

Goran Dragić, Hassan Whiteside Profimedias
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na četrtek v gosteh premagali Denver Nuggets s 106:98. Goran Dragić je v 34 minutah za Miami dosegel 16 točk, sedem podaj in tri skoke.

Za Miami sta bila tokrat najbolj razpoložena Hassan Whiteside, ki je že kmalu naredil veliko škode Denverju, nato pa predal štafetno palico Waynu Ellingtonu, ki je Whitesidovim 25 točkam in 16 skokom dodal še 22 točk s klopi. Tyler Johnson je k zmagi prispeval 18 točk, znova razpoloženi Goran Dragić pa še 16.

"Ta ekipa mi je všeč, predvsem me veseli čvrstost, ki jo kaže. Zmage v gosteh so še posebej slastne, saj jih je težje doseči. Zmeraj je težje zmagati v gosteh, ne glede na to, pri kom si," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Detroit Pistons so prav tako v gosteh premagali Boston Celtics s 121:114, Beno Udrih je v 12 minutah za Detroit prispeval dve podaji in ujeto žogo. Kentavious Caldwell-Pope je bil s 25 točkami najboljši pri Detroitu.

Igral je tudi Saša Vujačić, ki je z New York Knicks v gosteh s 106:104 premagal Minnesota Timberwolves in v 11 minutah dosegel pet točk, tri skoke in podajo. Kristaps Porzingis je za Knicks dodal 29 točk, ekipa pa je naredila vse, da je v kozji rog ugnala zelo razpoloženega Karl-Anthonyja Townsa, ki je za Minnesoto dosegel rekord kariere in kar 47 točk.

Enaindvajsetletni Towns, ki je bil najboljši novinec leta, je postal najmlajši igralec ekipe Timberwolves, ki je na tekmi dosegel vsaj 40 točk. K skupaj 47 je dodal še 18 ujetih žog. Igralec je šele drugo leto na položaju centra, tokrat je dosedanji rekord 35 točk še nadgradil.

"Imel sem nekaj slabših trenutkov, ko sem dopustil, da so mi stvari pobegnile iz rok. Zapravil sem tri proste mete, zgrešil nekaj odbitih žog in zgrešil nekaj metov, ki bi jih moral zadeti," je po tekmi dejal Towns.

Mokra tla oziroma neustrezno igrišče sta botrovala odpovedi tekme med Philadelphia 76ers in Sacramento Kings. Nadomestni termin še ni znan, parket pa je bil preprosto premoker in je drsel, kar je bilo nevarno za igralce. Tekmo so odpovedali uro po predvidenem začetku ogrevanja.

Na drugih tekmah so Toronto Raptors s 120:105 premagali Memphis Grizzlies, Chicago Bulls so z 90:96 klonili proti Los Angeles Lakers, košarkarji Oklahoma City Thunder so po podaljšku s 126:115 premagali Washington Wizards. Dallas Mavericks so s 87:94 klonili proti San Antonio Spurs, Phoenix Suns so s 109:107 premagali Atlanta Hawks, Portland Trail Blazers pa Indiana Pacers s 131:109.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.