Šport > Košarka
21 ogledov

Nowitzki: To je bil najgrši zmagoviti met

Dirk Nowitzki Monta Ellis New York Knicks Dallas Mavericks Reuters
Čeprav je odločil tekmo, je Dirk Nowitzki svoj zadnji met označil za tako grdega, da ga ni želel proslaviti. Beno Udrih brez minutaže ob slovesu.

Košarkarji v Ligi NBA so ponoči odigrali pet tekem. New York je doma s 108:110 izgubil proti Dallasu, domači pa so se tudi uradno poslovili od slovenskega košarkarja Bena Udriha in Mette World Peacea, na katera Kratkohlačniki ne računajo več.

"Razočarani smo, da se v New Yorku ni izšlo za Bena in Metto," je dejal predsednik newyorškega kluba Steve Mills. Oba košarkarja so Newyorčani v svoje vrste privabili pred sezono, a ne prvi ne drugi nista dobila ravno veliko priložnosti za igro. World Peace je v povprečju dosegal 4,8 točke na tekmo, najmanj v karieri, in dva skoka, Udrihovo povprečje pa je 5,6 točke in 3,5 podaje na tekmo. A Slovenec za klub ni zaigral od 24. januarja in je zahteval prodajo.

Dirk ni želel proslavljati

Newyorčani so sicer brez pomoči omenjenih ponoči izgubili proti Dallasu. Na krilih Carmela Anthonyja, ki je bil s 44 točkami najboljši strelec večera, so bili v igri za zmago vse do zadnjih sekund, saj so v zadnji minuti in pol izničili zaostanek osmih točk. Ob zvoku sirene pa je zmagoviti koš z vrha rakete zadel izkušeni Nemec Dirk Nowitzki, ki pa s svojim metom ni bil preveč zadovoljen.

"To je bil bržčas najgrši zmagoviti met, kar sem jih kdaj izvedel. Žoga je zadela tablo, vsak delček obroča, Jerryja Westa (logotip na tabli; op. STA) in šla skozi obroč. Res je bil grd, grd met. Sploh si ga nisem želel proslaviti, tako grd je bil," je po tekmi povedal Nowitzki, ki je tekmo končal s 15 točkami.

Curry blizu trojnega dvojčka

New Orleans, ki je enaizmed slabših ekip zahoda, je izgubil s 110:123 proti četrti ekipi zahodne konference Los Angeles Clippers. Jamal Crawford (24 točk) je mrežico domačih rešetal s trojkami, zadel jih je kar sedem, Kalifornijci pa skupno 16.

Utah je s 110:98 odpravil Boston, Alec Burks je dosegel 21 točk za zmagovalce. Philadelphia je doma izgubila proti Milwaukeeju s 110:130, v obračunu najslabših ekip lige se je izkazal O.J. Mayo s sedmimi trojkami in 25 točkami. Detroit, ki lovi končnico v vzhodni konferenci, je moral priznati premoč Golden Statu, ki je slavil s 104:96. Stephen Curry in Klay Thompson sta dosegla po 19 točk, prvi je ob tem zbral še osem skokov in devet podaj.

Liga NBA, izidi:

Philadelphia 76ers : Milwaukee Bucks 110:130
Detroit Pistons : Golden State Warriors 96:104
New York Knicks : Dallas Mavericks 108:110
New Orleans Pelicans : Los Angeles Clippers 110:123
Utah Jazz : Boston Celtics 110:98

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.