Šport > Košarka
16 ogledov

Nowitzki: ''Zavajanje je del športa''

dirk nowitzki EPA
Košarkar Dallas Mavericks Dirk Nowitzki je prepričan, da ligi NBA nikoli ne bo uspelo izkoreniniti simuliranja osebnih napak. Košarkarji za zavanje sodnikov prejmejo 5000 dolarjev denarne kazni, Nowitzki pa je prepričan, da je zavajanje del športa.

Vodstvo lige NBA je lani sprejelo nov pravilnik, ki predvideva visoke denarne kazni za košarkarje, ki simulirajo osebne napake. Zadnji si je kazen s takšnim početjem prislužil Chris Bosh, košarkar Dallasa Dirk Nowitzki pa je prepričan, da kazni niso upravičene. ''Simuliranja se nikoli ne bomo znebili. Potrebno ga je omejiti. To je del športa, del zmagovanja. Nekateri so pametni in znajo 'prodati' sodniški pisk. Zame je to del športa,'' je povedal nemški košarkar.

Vodstvo lige na čelu s komisarjem Davidom Sternom že razmišlja, da bi uvedli še strožje ukrepe. ''Vsi bi se radi znebili tistih najbolj očitnih,'' se je strinjal Nowitzki in dodal: ''Vendar me ne moti, če nekdo ob udarcu nekoliko odigra.''

Stern se je pred začetkom finalne serije pritoževal, da kazen v višini 5000 dolarjev ne dosega željenega učinka. ''Ni dovolj,'' se je jezil Stern. ''Simuliranja ne moreš preprečiti s 5000 dolarji, če povprečna plača znaša 5.5 milijona. Vsak, ki je mislil, da se bo to zgodilo, se je zanašal na upanje, ne na razum'' je dodal komisar lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.