Šport > Košarka
9 ogledov

San Antonio do prve zaključne žoge

NBA San Antonio Miami
1/18
Reuters
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA San Antonio Spurs je v noči na ponedeljek doma premagalo Miami Heat s 114:104 in zdaj v finalu končnice vodi s 3:2. Ekipa San Antonia si lahko v noči na petek, ko bo gostovala pri Miamiju, že zagotovi šampionske prstane.

Ekipa Miami Heat že skoraj mesec dni ni zabeležila dveh zaporednih zmag in podoben trend so košarkarji vročice nadaljevali v noči na ponedeljek, ko so v San Antoniu izgubili proti varovancem Gregga Popovicha. LeBron James in druščina so v finalni seriji že dvakrat napadali iz ozadja in obakrat uspeli izenačiti, sedaj pa jih čaka težka naloga, saj si naslov lahko zagotovijo samo še z dvema zaporednima zmagama. ''Če bi vedeli odgovor, bi zmagali dve tekmi zapored. Ne vem. Preprosto nam ne uspe,'' je povedal James.

San Antonio je sinoči vseskozi vodil, največ pa je k uspehu ekipe prispeval do zdaj precej zadržani Manu Ginobili. Argentinec je s 24 točkami dosegel najboljši izid sezone. Ob tem je Tony Parker prispeval 26, Danny Green pa 24 točk.

"To je bila težka in hkrati odlična tekma. Nocoj sem skušal biti le najboljši, trudil sem se, da bi bil skozi vso tekmo na visoki ravni, da ne bi prehitro porabil moči in uspelo mi je," je po tekmi dejal Parker.

Taktično je ekipo dobro postavil trener Gregg Popovich. Slednji je v prvo peterko prvič postavil doslej vse prej kot razpoloženega Ginobilija in poteza se mu je obrestovala. "Bil sem jezen, razočaran. Igramo v finalu lige NBA in izid je izenačen na 2:2, ob tem pa sem vseskozi imel občutek, da ne pomagam dovolj," je po dobri predstavi povedal Ginobili, ki je tokrat res blestel.

Slednji je že dobro začel tekmo, v 19. sekundi zadel z velike razdalje, nato pa ostroge niso več popuščale. Vseskozi so bili košarkarji San Antonia v vodstvu, Miamiju pa ni pomagala niti dobra predstava LeBrona Jamesa in Dwyana Wadea. Oba sta dosegla po 25 točk.

''Velika trojica'' manj učinkovita

Zvezdniški trojček Dwayne Wade, Chris Bosh in LeBron James, ki je za zmago v četrti tekmi dosegel 85 točk, je tokrat prispeval 66 točk. ''Ne znam razložiti. Še naprej začenjamo počasi,'' je dejal Wade, ki je prispeval 25 točk.
Vročica ima v letošnjem finalu veliko več težav kot lani, ko so v petih tekmah odpravili Oklahomo City Thunder. Tokrat se merijo z izkušeno ekipo, vajeno zaključnih tekem, ki odločajo o naslovu prvaka lige NBA. ''Veselimo se izziva,'' je povedal James in dodal: ''Priložnost imamo, da naredimo nekaj posebnega.''

Tony Parker, ki so mu gledalci vzklikali ''MVP', je za zmago San Antonia prispeval 26 točk. ''Igral sem bom premišljeno, da se mi ne bi zgodilo podobno kot v četrti tekmi, ko sem ostal brez goriva. Vzel sem si čas in pomagalo je,'' je povedal Parker.

Liga NBA, finale:

San Antonio Spurs : Miami Heat 114:104 /3:2/
Parker 26, Ginobili 24, Green 24; Wade 25, James 25

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.