Šport > Košarka
235 ogledov

Ob lepi slovesnosti hud poraz Olimpije

Yogi Ferrell Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 17. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo z 58:80 (13:17, 28:35, 50:66).

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli četrti zaporedni poraz. Dva so nanizali v evropskem pokalu (2-10), dva pa ligi Aba (12-4). Že drugič v sezoni so bili nemočni proti Budućnosti, ki je slavila z 80:58.

Varovanci trenerja Jurice Golemca so razočarali 5000 gledalcev, ki so v Stožice prišli tudi, da so se priklonili legendarnemu Dušanu Hauptmanu ob upokojitvi njegovega dresa s številko 10.

Med odmorom je namreč Cedevita Olimpija pod strop dvorane Stožice obesila oziroma upokojila dres dolgoletnega kapetana Hauptmana, ki je bil član ljubljanskega kluba od 1982 do 1998. V tem času je osvojil sedem naslovov slovenskega državnega prvaka in šest pokalnega zmagovalca, bil pa je tudi eden ključnih igralcev ob največjem uspehu kluba v zgodovini, naslova v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev 1994.

Dušan Hauptman Dres pod stropom Šport Pri Olimpiji za vedno upokojili številko 10

Svečanost na sredini igrišča je bila žal vrhunec popoldneva v Stožicah. Cedevita Olimpija je prikazala eno najslabših predstav v sezoni in zasluženo visoko izgubila. Zadela je zgolj pet trojk, izgubila je skok (27:31), predvsem pa ni imela niti enega razpoloženega posameznika.

Alen Omić je dosegel 15 točk (7 skokov), 13 jih je dodal Yogi Ferrell (met iz igre 5:12), 12 pa Josh Adams (met iz igre 5:13).

Cedevita Olimpija bo v sredo v evropskem pokalu gostila Umano Reyer iz Benetk, v ligi Aba pa jo v soboto čaka gostovanje pri zadnjeuvrščenem MZT Skopju.

Komentarjev 1
  • radovednica 08:27 30.januar 2023.

    Čudno, a ne? Res se sprašujem, kdaj bodo to sodrgo ćefurjev in drugorazrednih "zumbijev" razformirali v prafaktorje? Pa tiste "dudeke" Cedevita (še za pit je nikakršna) in golemega Golemca, ki po več deset letih ne zna slovensko, spokat za vedno ...prikaži več preko Kolpe in Sotle "u lijepu njihovu". SRAMOTA sredi ne več bele, ampak zasvinjane Ljubljane, polne sodrge.