Šport > Košarka
96 ogledov

Zvezdnik Olimpije MVP meseca decembra

Yogi Ferrell ABA League/Dragana Stjepanović
Yogi Ferrell MVP lige Aba za december.

Organizatorja igre Cedevite Olimpije Yogija Ferrella so izbrali za najkoristnejšega igralca (MVP) košarkarske lige Aba za december. Za Ferrella je to prva individualna nagrada v regionalni ligi v karieri, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

December je Cedevita Olimpija sklenila brez poraza na štirih tekmah v regionalnem tekmovanju. Na teh štirih obračunih je Ferrell v povprečju dosegal 14,3 točke, 8,8 asistence in 2,8 skoka, kar je bilo dovolj za valorizacijo 23.

"Lep občutek je prejeti takšno priznanje, ki je hkrati pokazatelj dejstva, da celotna ekipa verjame v to, kar želimo doseči. Vemo, da na začetku sezone v evropskem pokalu nismo zmagovali, zato sem bil minuli mesec še toliko bolj motiviran, da svoji ekipi pomagam na poti do pomembnih zmag v obeh tekmovanjih," je ob prejemu priznanja za Cedevito Olimpijo povedal Ferrell, ki optimistično gleda na nadaljevanje sezone.

"Na začetku sezone smo morda igrali nekoliko nervozno. Ekipi se je pridružilo nekaj novih igralcev, ki se zaradi vseh okoliščin takrat še niso ujeli s preostalimi igralci. Menim, da igramo precej bolj svobodno in hitro, in ko igramo hitro, kažemo naše najboljše predstave," meni Američan.

Sezona 2022/23 je za Ferrella druga v Ljubljani. Cedeviti Olimpiji se je pridružil v začetku decembra 2022 in takoj postal eden ključnih členov zasedbe glavnega trenerja Jurice Golemca. V povprečju dosega 17,4 točke, 7,1 podaje in 3,2 skoka na obračun. Z valorizacijskim indeksom 21,8 v tekmovanju zaostaja le za Daronom Russellom iz Mornarja ter Luko Božičem iz Zadra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice