Šport > Košarka
16 ogledov

"Oldenburg in Olimpija se ne moreta primerjati"

eurobasket 2015 Saša Despot
Če so košarkarji Ewe Oldenburga sinoči v Stožicah Union Olimpijo ugnali zgolj za točko (81:82) pa je po besedah Klemena Prepeliča nemško moštvo v organizacijskem smislu v bistveno večji prednosti.

"Olimpija je moj klub. Seveda sem vesel zmage, vendar to ni takšen občutek, kot po zmagah proti drugim klubom. Z mojimi trojkami smo domačinom pobegnili, a smo na koncu prednost zapravili, vendar kljub temu prišli do zaslužene zmage," je sinočnje dogajanje v Stožicah opisal Slovenec v dresu Ewe Oldenburga Klemen Prepelič, ki je Ljubljančanom nasul 12 točk.

"Veseli me, da smo dokazali, da lahko zmagujemo v tesnih končnicah. Malce smo padli v zadnjih minutah, kar se nam je že večkrat zgodilo. Olimpija je na nas s čvrsto obrambo vršila pritisk, tako da nam ni bilo lahko. Z neposrednimi konkurenti se bomo v drugem delu Eurocupa pomerili doma in to je naša prednost."

Slovenski reprezentant je priznal, da v Nemčiji uživa: "V Oldenburgu se dobro počutim, saj je kar nekaj ljudi v klubu iz Balkana, podobno pa je tudi v restavracijah v mestu, tako da sem se hitro prilagodil. Mesto je podobno Mariboru. V klubu je za vse vrhunsko poskrbljeno, tako da sem lahko zelo zadovoljen."

"V organizacijskem in finačnem smislu se kluba ne moreta primerjati. Oldendburg je finačno zelo stabilen, saj ima z glavnim sponzorjem podpisano desetletno pogodbo v višini dveh milijonov evrov na leto. Mesečno plačo dobimo še pred rokom in res je vse na nivoju. Olimpija ima tradicijo, vendar je tudi Oldenburg pred leti osvojil naslov državnega prvaka ter igral v Evroligi, lani pa je osvojil pokalno lovoriko," je za konec razložil Prepelič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.