Šport > Košarka
15 ogledov

Olimpija in Helios brez lige ABA!

Helios Suns, Olimpija Kzs.si
Ljubljančani in Domžalčani v naslednji sezoni ne bodo igrali v regionalni ligi.

Moštvi Uniona Olimpije in slovenskega državnega prvaka Heliosa v sezoni 2016/17 ne bosta igrali v regionalni košarkarski ligi ABA, je sporočilo vodstvo omenjenega tekmovanja. Domžalčani so si pravico do nastopa zagotovili z osvojitvijo državnega prvenstva, medtem ko so Ljubljančani dobili možnost za "wild card" ob plačilu.

Oba kluba sta obvestila vodstvo lige, da nista sposobna izpolniti zahtev za udeležbo, ki jih je skupščina lige začrtala 14. julija v Budvi.

Olimpija je dobila podaljšanje roka za plačilo potrebnega zneska (150.000 evrov), a ni mogla zagotoviti denarja. Helios pa zaradi igranja v Fibini ligi prvakov ni mogel zagotoviti, da bo lahko spoštoval urnik tekmovanja. Ostali klubi namreč niso hoteli odstopati od določenih terminov.

Vsi mladinski trenerji brez pogodbe

Iz Olimpije so se že odzvali na odločitev: "Trenutna finančna situacija KK Union Olimpija Ljubljana ne dovoljuje izpolnitve finančnih zahtev Lige ABA, ki jih določajo pravilniki tekmovanja. KK Union Olimpija Ljubljana se v prihodnosti še vedno vidi v tem tekmovanju, a trenutnih finančnih pogojev, povezanih z dinamiko in načinom poravnave zadanih obveznosti ne more izpolniti, zato bo klub spoštoval odločitev predsedstva Lige ABA," so zapisali Ljubljančani.

Poleg tega je bil klub zaradi trenutne finančne situacije primoran prekiniti ali ne podaljšati sodelovanja z vsemi trenerji mladinskih selekcij kluba. Klub bo odločitve glede dela v mladinskem pogonu sprejel v najkrajšem možnem času, delovanje klubske košarkarske šole pa dalje poteka nemoteno.

Le Krka?

Olimpija je bila udeleženka regionalne "jadranske" lige v vseh sezonah od ustanovitve tekmovanja, v prvi sezoni je postala tudi prvakinja.

Kot kaže bo edini slovenski predstavnik v regionalni ligi v naslednji sezoni novomeška Krka. Vodstvo lige se še ni dokončno odločilo o nadomestnih klubih, morda bo sedaj priložnost dobil laški Zlatorog.

Komentarjev 1