Šport > Košarka
256 ogledov

Olimpija razbila italijansko zasedbo

Jaka Blažič twitter Cedevita Olimpija
Visoka zmaga Ljubljančanov za šesti zaporedni uspeh v evropskem pokalu.

Gledalci v Stožicah, zbralo se jih je skoraj 3000, so videli prepričljivo predstavo Cedevite Olimpije proti italijanskemu klubu Umana Reyer Venezia. Košarkarji iz Benetk so visoko zaostali že v prvi četrtini, v tretji četrtini se je prednost domačih povzpela že čez 30 točk, nato pa se nekoliko stopila, ko je trener Ivica Golemac na parket poslal mladeniče Dana Duščaka, Luko Ščuko in Žigo Daneua. Slednjega je s tribune gledal tudi njegov dedek Ivo Daneu, eden največjih slovenskih košarkarjev v zgodovini. Tekma se je končala z rezultatom 105:90 (28:10, 56:33, 86:59). 

Košarkarji Cedevite Olimpije so se s šesto zaporedno zmago v evropskem pokalu tako povzpeli med prve štiri ekipe v skupini B. Dve tekmi pred koncem rednega dela imajo zagotovljeno mesto v končnici, naslednji teden doma proti Valencii in 6. aprila v Grčiji pa bodo imeli priložnost, da si pred izločilnimi boji zagotovijo čim boljše izhodišče.

Ljubljančani, ki so v evropskem pokalu nazadnje izgubili 26. januarja proti francoskemu predstavniku Bourg en Bresse, so s 105 doseženimi točkami postavili tudi drugi najboljši napadalni izkupiček evropskega pokala v tej sezoni, hkrati pa so prevzeli vodilno mesto med vsemi sodelujočimi ekipami po učinkovitosti v napadu. S povprečjem slabih 88 doseženih točk na tekmo so prehiteli naslednjega tekmeca, Valencio, ki je s Klemnom Prepeličem in Mikom Tobeyjem v 16. krogu klonila na gostovanju pri turškem Bursasporu.

Šest igralcev iz zasedbe Jurice Golemca je proti ekipi iz Benetk tokrat zbralo dvomestno število točk. Največ jih je dosegel Zach Auguste (20 točk, 8 skokov, met iz igre 9:11). Sledil mu je Yogi Ferrell s 17 točkami (7 podaj, trojke 3:5), 15 točk in šest podaj pa je prispeval kapetan Jaka Blažič (met 6:10).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.