Šport > Košarka
29 ogledov

Olimpija se pogovarja z Greenom

Danny Green
1/6
Reuters
Po spletu je zaokrožila novica, da bi Danny Green, krilni košarkar San Antonia in nekdaj Clevelanda ter univerze North Carolina, z Union Olimpijo utegnil podpisati pogodbo. V klubu so stike potrdili.

Union Olimpija se dejavno pogovarja z morebitnimi kandidati za moštvo. Ljubljančani iščejo še štiri nove igralce. Med drugim tudi nizko krilo, za katerega je eden od kandidatov tudi Danny Green, 24-letnik iz New Yorka, ki je v zadnji sezoni nastopal za San Antonio, leto prej pa za Cleveland, kjer je bil soigralec LeBrona Jamesa, poroča projectspurs.com. "Smo v stikih, je eden od kandidatov za moštvo," je navedbe za zurnal24.si potrdil tiskovni predstavnik Olimpije Matevž Zupančič. Za San Antonio je Green lani odigral osem tekem. V povprečno dobrih 11 minutah je dosegel 5,1 točke in 1,9 skoka na srečanje.

Greena je leta 2009 na naboru kot 46. izbral Cleveland, kjer je 198 centimetrov visoki košarkar nastopal v sezoni 2009/10, v zadnji sezoni pa je poleg Spursov nosil še majico moštva Reno Bighorns v razvojni ligi. Izjemno uspešen je bil tudi na univerzi North Carolina, s katero je leta 2009 osvojil naslov NCAA. Za univerzo je odigral več tekem (145) in zabeležil več zmag (123) kot kdorkoli pred njim. Njegov soigralec je bil tudi Deon Thompson, ena prvih okrepitev Olimpije. In morda bosta znova postala soigralca. "Vaš fant bi lahko kmalu zaigral s Thompsonom v Sloveniji. Ha!" je Green zapisal na svojem Twitter profilu.

Pred kratkim ga je v Atene poskušal zvabiti Olympiacos, vendar do dogovora ni prišlo, ker si je košarkar želel izstopne klavzule po koncu prekinitve vseh aktivnosti v ligi NBA. Očitno si je premislil ali pa je Sašo Filipovski popustil pri odločitvi, da Olimpija ne potrebuje košarkarjev, ki bi jo takoj po koncu lockouta ucvrli nazaj v ZDA ...

"Green je trojka (nizko krilo, op. a.). Iščemo še visokega branilca in dva centra. Nihče od kandidatov ni čisto blizu podpisu. Kar pa zadeva Matjaža Smodiša, pa s tem ne bo nič," je o dejavnostih Olimpije še poročal Zupančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.