Šport > Košarka
19 ogledov

Olimpija v finišu izgubila igro sekund

Union Olimpija MZT Skopje liga ABA dvorana Stožice Vladović Gailius Marinković
1/16
Nebojša Tejić/ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so doma izgubili uvodno tekmo drugega kroga Evropskega pokala. V Stožicah se je po dramatični zadnji minuti zmage z 69:66 veselil Hapoel iz Jeruzalema.

Košarkarji Uniona Olimpije so drugi del Evropskega pokala začeli s porazom. V Stožicah so morali priznati premoč izraelskemu Hapoelu iz Jeruzalema, ki je zmagal z 69:66.

Za Ljubljančane je to prvi poraz v domači dvorani v Evropskem pokalu in hkrati slab obet za njihove ambicije v tem tekmovanju. V drugem delu bo namreč vsaka ekipa odigrala le šest tekem, tako da popravnih izpitov ni veliko, še posebej ne za spodrsljaje pred domačo publiko.

Varovanci Aleša Pipana so si za poraz krivi sami. Potem ko so v prvem delu nadoknadili uvodni zaostanek 6:21, v zadnji četrtini pa 49:58, so slabo odigrali zaključek tekme in gostom prepustili, da so v zadnjih sekundah prešli v vodstvo, ki ga do konca niso več izpustili iz rok.

Odločilne zadnje sekunde

Ekipi sta se na tekmi večkrat izmenjali v vodstvu, Olimpija pa je bila prav do zadnjih sekund v igri za zmago. Pri vodstvu s 66:65 so dvakrat zapravili priložnost za osebno napako, saj še niso imeli izpolnjenega bonusa, sledila pa je kazen v obliki dveh košev iz igre. Gostje so dobrih deset sekund pred koncem po zaslugi natančnega izvajanja prosith metov vodili za tri, a zadnji poskus Ljubljančanov, s katerim bi si lahko priigrali podaljšek, ni našel poti skozi obroč.

Junak bi lahko postal Sasu Salin, ki je v zadnjih šestih minutah s tremi zaporednimi trojkami (skupaj 19 točk) poskrbel za dramatično končnico, toda izostanek prvega organizatorja igre Jakova Vladovića zaradi poškodbe prepone je bil na koncu vendarle prevelik primanjkljaj za zmaje, tako da so Izraelci šele drugič v sezoni slavili na gostovanju.

V drugem krogu 15. januarja bo Uniona Olimpija gostovala pri Budivelniku v Kijevu.

Šest tekem, naprej vodita prvi dve mesti

Po desetih krogih prvega dela je v drugorazrednem evropskem klubskem tekmovanju ostalo še 32 ekip; štiriindvajset najboljših iz prvega dela tega pokala ter osem najslabših iz elitne Evrolige. Ljubljančani, ki so v prvem delu osvojili prvo mesto v svoji skupini z izkupičkom 7-3, bodo zdaj nastopali v skupini M skupaj s turškim Banvitom Bandirmo, kijevskim Budivelnikom in Hapoelom iz Jeruzalema.

Vsaka ekipa v drugem delu evropskega pokala bo odigrala še šest tekem. Najboljši dve iz vsake skupine bosta napredovali v osmino finala na izločanje. Skupina z Unionom Olimpijo se bo križala s skupino I, v kateri so francoski Nanterre, italijanski Cantu, turška Pinar Karsiyaka ter Ratiopharm Ulm iz Nemčije.

Evropski pokal, drugi del, 1. krog:

Skupina M

Union Olimpija : Hapoel Jeruzalem 66:69 (14:21, 20:15, 13:16, 19:17)
Salin 19, Stephenson 9 in 8 sk., Rupnik in Gailius 8; Kitchen 14, Eliyahu, Halperin in Duncan 10

Banvit : Budivelnik 92:85 (29:24, 28:22, 25:16, 10:23)
Davis 20, Mejia 16; Ahearn 22, Lavrinovic 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.