Šport > Košarka
53 ogledov

Omić popeljal Sagadinove do druge zmage

Sagadin Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale Saša Despot
Košarkarska reprezentanca mlajših članov je na zadnji tekmi, "matineji", ki se je začela že ob 10.00, z 71:64 premagala ukrajinsko reprezentanco in se tako veseli druge zmage na turnirju v španski Murcii.

Mlajši so po tekmi odpotovali nazaj v domovino, kjer bodo do evropskega prvenstva (12. do 22. julij) trenirali v Domžalah, tam pa odigrali še dve pripravljalni tekmi s špansko reprezentanco. V soboto, 7. julija, bo tekma zaprta za javnost, vsi košarkarski navdušenci pa si boste lahko ogledali zadnji preizkus pred boji za evropski vrh - v nedeljo, 8. julija, ob 20.45.

Zmago Sagadin je po turnirju v Španiji dejal: "Ekipe, s katerimi smo igrali v Murcii, objektivno spadajo v zgornji del evropske kakovosti mlajših članov, tako da mislim, da smo se lahko dobro primerjali in videli, kje smo v tem trenutku. Predvsem na prvih dveh tekmah, proti Španiji in Litvi, smo pokazali nekaj dobrih stvari in nekaj velikih slabosti, saj imamo veliko težav, ko tekmeci igrajo zelo ostro oziroma grobo, kot Španci, čemur se še ne znamo fizično upreti. V napadu dajemo koše, težko pa jih branimo. Skratka, kar moramo najbolj popraviti, je agresivnost, saj moramo biti v vseh fazah igre fizično bolj čvrsti, še posebej v obrambi, potem pa tudi skok -  v tem elementu smo bili na vseh tekmah, kljub temu, da imamo visoke igralce, slabši. Mislim, da lahko igramo z vsemi in menim, da bomo še z nekaj popravki v zadnjih dneh pripravljeni za evropsko prvenstvo."

"S tekmo proti Ukrajini smo zaključili turnir, ki smo se ga udeležili in lepo ga je bilo končati z zmago. Tako kot na prejšnjih dveh tekmah, smo tudi tokrat slabo začeli in imeli predvsem v prvem polčasu največ težav z ukrajinskim napadalnim skokom, kar smo v drugem delu igre popravili, začeli skakati in bili bolj agresivni, kar nam je delalo največ težav na tem turnirju, saj smo se ustrašili kontakta. V zadnjih dnevih do evropskega prvenstva moramo delati predvsem na tem in mislim, da bomo potem pravi," pa je prepričan Marko Pajić, slovenski krilni center.

Murcia, pripravljalni turnir U-20:

Ukrajina : Slovenija 64:71
Omić 24, 12 sk., Pajić 13, 5 sk., Morina 6; Bobrov 16, 8 sk., Artamonov in Mišula po 9

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.