Šport > Košarka
20 ogledov

Pacers ostali neporaženi

indiana pacers paul george Reuters
Pravljica košarkarjev Indiane Pacers se kar noče končati. Indiana ostaja edina neporažena ekipa v ligi NBA. Pacers so sedmo zmago dosegli v gosteh pri Brooklynu (91:96). Indiana s polnim izkupičkom ostaja trdno v vodstvu v ligi.

Kelti iz Bostona so v gosteh pri prvakih lige NBA iz Miamija pripravili prvovrstno presenečenje, ko so v napeti končnici aktualnim lastnikom šampionskih prstanov vzeli skalp. Kelti so še tri sekunde pred koncem tekme zaostajali s 110:106, vendar pa so uprizorili sanjski preobrat ter s trojko Jeffa Greena ob zvoku sirene zmagali s 111:110.

"Pri vsakem metu sem tako samozavesten, da si popolnoma zaupam in vem, da bom zadel. Ko sem vrgel ob zvoku sirene, sem imel zelo dober občutek, da bo šla žoga skozi obroč. In res je šla noter," je dramatične trenutke opisal Green, ki je bil s 24 točkami prvi strelec Bostona. "To je lepota te igre. Vesel sem, da se je tako razpletlo in da smo imeli še nekaj časa na voljo. To je le še en dokaz, da v košarki odloča hitrost in če hitro daš koš, boš vsaj dobil še eno priložnost za met na koš, v primeru, da nasprotno moštvo zgreši prosti met. Seveda, da je Green odigral zelo dobro, imel pa je velikansko srečo, da je lahko v tisti stotinki sekunde metal, kaj šele, da je žoga našla pot v koš," je bil s predstavo Bostona navdušen trener Brad Stevens.

Wade ni zadel obroča

Superzvezdnik v majici Miamija LeBron James je 3,6 sekunde pred koncem tekme zadel prosta meta za domače (110:106), košarkar gostujočega moštva Gerald Wallace je po podaji Greena poslal žogo v koš za 108:110 ter naredil prekršek nad Dwyanom Wadom, ki pa ni bil natančen ter je zgrešil oba prosta meta, pri drugem poskusu je celo zgrešil obroč, nato pa je s sanjsko trojko na meji mogočega prvake potopil Green.

"Želel sem zadeti obroč, žoga pa ni šla tja, kamor bi morala," je bil skrušen Wade. James, ki zaradi težav s poškodbo hrbta še ni v polni pripravljenosti, je bil s 25 točkami in desetimi podajami prvi strelec tekme: "Nisem še stoodstoten, s hrbtom še ni tako dobro, kot bi si želel, vendar pa sem še vedno lahko učinkovit. Nocoj sem bil kar učinkovit, a očitno sem imel premalo dobrih potez, s katerimi bi moštvu pomagal do zmage."

Medtem ko vodilna Indiana še ni vpisala poraza, pa moštvo Utah Jazz v novi sezoni še ni okusilo slasti zmage ter edino s sedmimi porazi ostaja trdno zasidrano na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Boston Celtics 110:111
Milwaukee Bucks : Dallas Mavericks 83:91
Atlanta Hawks : Orlando Magic 104:94
Brooklyn Nets : Indiana Pacers 91:96
Cleveland Cavaliers : Philadelphia 76ers 127:125**
Sacramento Kings : Portland Trail Blazers 85:96
Houston Rockets : Los Angeles Clippers 94:107
Memphis Grizzlies : Golden State Warriors 108:90
Toronto Raptors : Utah Jazz 115:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.