Šport > Košarka
16 ogledov

Vročica na Floridi opekla Clipperse

dwayne wade Reuters
Košarkarji Miami Heata so doma s 102:97 premagali Los Angeles Clippers. Denver Nuggets so doma ugnali Atlanto Hawks (109:107), Lakers pa so bili boljši od moštva Houston Rockets (99:98).

Dvakratni zaporedni prvaki severnoameriške Lige NBA, košarkarji Miami Heata so v domači dvorani na Floridi tokrat gostili Los Angeles Clippers z novim trenerjem Docom Riversom. Čeprav v sezono niso vstopili povsem po načrtih, pa so v domačem hramu še naprej skorajda nepremagljivi. Tokrat so na krilih razpoloženega Dwyana Wada slavili zmago s 102:97.

Wade je 11 od svojih 29 točk dosegel v zadnji četrtini, zadel je 13 od 22 metov na koš, dodal sedem podaj in bil najzaslužnejši, da si je vročica v zadnjem delu igre tlakovala pot do zmage. S tem je Wade še na četrti tekmi zapored dosegel vsaj 20 točk, košarkarji Miamija pa so še petič v nizu na domačem parketu ugnali LA Clippers. Skupno pa so doma to sezono vpisali tretjo zmago zapored.

18 točk LeBrona, vrnitev Bosha

LeBron James, ki se je na zadnji tekmi proti Torontu Raptorsu pridružil Kareemu Abdulu Jabbarju (787 in 508 tekem), Michaelu Jordanu (866), Karlu Malonu (575) in Mosesu Malonu (526) in postal peti košarkar v zgodovini, ki je prešel mejo 500 tekem z najmanj desetimi točkami; tokrat je zbral 18 točk.

V ekipo Miamija se je vrnil Chris Bosh, ki je izpustil zadnjo tekmo zaradi rojstva hčerke, tokrat pa je k zmagi dodal 12 točk.

Lakersi zadeli trojko 1,3 sekunde pred koncem

V Teksasu je domača ekipa Houston Rockets v zadnjih trenutkih izgubila proti gostujočim Los Angeles Lakers. Junak večera pri jezernikih je bil Steve Blake, ki je 1,3 sekunde pred koncem po podaji Jodieja Meeksa zadel trojko za tesno zmago z 99:98. Rakete so imele sicer še priložnost, da zmagajo ob pisku sirene, a se je poskus za tri točke Patricka Beverleyja odbil od table.

Pri gostiteljih je James Harden dosegel kar 35 točk, Dwight Howard pa je proti nekdanji ekipi zbral 15 točk in 14 skokov, a pri tem zgrešil kar sedem prostih metov v zadnjih minutah tekme, ki bi Houstonu lahko zagotovili zmago. Howard se je iz Los Angelesa Raketam pridružil za 88 milijonov dolarjev.

Prva zmaga za Denver

V Denverju so domači Nuggets le dosegli prvo zmage to sezono, ko so s 109:107 v zadnjih sekundah premagali košarkarje Atlante. V končnici je vajeti igre v svoje roke prevzel Ty Lawson, ki je skupno dosegel 23 točk, sedem skokov in osem podaj, in dosegel deset od zadnjih 15 točk Denverja.

Liga NBA, rezultati:

Miami Heat : Los Angeles Clippers 102:97
Denver Nuggets : Atlanta Hawks 109:107
Houston Rockets : Los Angeles Lakers 98:99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.