Šport > Košarka
76 ogledov

Pajić štiri leta v Krki

Marko Pajić Slovenija Francija evropsko prvenstvo do 20 let Anže Petkovšek
Marko Pajić, 204 centimetre visoki krilni košarkar, ki je bil tudi na seznamu Božidarja Maljkovića za letošnjo člansko reprezentančno akcijo, se za štiri leta seli v Krko.

"Čeprav je Marko zaradi fizičnih sposobnosti do zdaj največ igral na mestu krilnega centra, je bil v naš klub pripeljan z namenom, da bo igral na mestu krila. Prepričani smo, da bo lahko zaradi dobrega meta, tudi z razdalje, k dobri igri našega moštva največ prispeval prav na tem položaju," so zapisali na spletni strani Krke.

Za Pajića, ki je bil na minulem evropskem prvenstvu pomemben član reprezentance do 20 let, se je sicer zanimala tudi Union Olimpija, a so bili Novomeščani očitno bolj konkretni. "Marko je svojo športno pot začel v Komendi, potem pa prestopil k Slovanu, kjer je igral zadnjih nekaj sezon, z izjemo sezone 2009/10, ko je igral za kranjski Triglav. V Slovanu je v zadnji sezoni v povprečju dosegal po 14 točk, 7,4 skoka in 1,3 asistence na tekmo. Bil je reprezentant v mlajših kategorijah. Nazadnje je igral na letošnjem evropskem prvenstvu do 20 let, ki je potekalo v Sloveniji. V devetih tekmah je v povprečju dosegal 9,6 točke in 6,3 skoka na tekmo. V minulih dveh tednih se je udeležil tudi priprav slovenske članske reprezentance," so še zapisali pri državnih prvakih.

Komentarjev 2
  • vico 01:17 12.avgust 2012.

    sej tut s pajicem ne bote nc nardil letos.buuuuuuuuuuuuuuuu

  • bluewhitelady 17:48 11.avgust 2012.

    Novomeščani in NovomeščankeKer pišem diplomo imam nekaj vprašanj na katera bi rada od Vas dobila odgovore, zato Vas prosim, če si vzamete dve minutki časa in izpolnete anketo, ki se nahaja na povezavi http://www.mojaanketa.si/anketa/239614912/ . Anketo lahko posredujte naprej ...prikaži več svojim znancem in prijateljem v Novem mestu.Za Vaš čas se vam najlepše zahvaljujem