Šport > Košarka
2910 ogledov

Partizan izstopil iz državne lige: "Sramota srbske in regionalne košarke!"

Profimedia
"To je bila sramota srbske in regionalne košarke in Partizan ne bo dovolil, da bi se nekaj takega ponovilo v državnem prvenstvu," so v obrazložitvi zapisali črno-beli.

Košarkarski klub Partizan je sporočil, da izstopa iz končnice srbske lige in da je že končal sezono 2021/22. Razlog za izstop so dogajanja ob finalu lige Aba, v kateri je v peti tekmi ob divjanju navijačev črno-bele ugnala Crvena zvezda, poroča Tanjug.

Če bo vodstvo srbske lige upoštevalo pravila, bo Partizan, ki bi se moral v polfinalu meriti z FMP-jem, drugi polfinalni par pa sestavljata Crvena zvezda in Mega, v naslednji sezoni moral igrati v drugi srbski ligi.

sodniki ABA liga Finale lige ABA Šport Kaos na odločilni tekmi, slovenski sodnik izpraznil tribune

"Na vseh petih tekmah so se dogajali incidenti, v katerih so bili ogroženi igralci, trenerji... To je bila sramota srbske in regionalne košarke in Partizan ne bo dovolil, da bi se nekaj takega ponovilo v državnem prvenstvu. Ne želimo več sodelovati v dogodkih, v katerih nas neodgovorni posamezniki iz obeh navijaških taborov sramotijo pred svetom in se izživljajo s huliganskimi vložki," so sporočili iz Partizana in opozorili, da imajo posamezniki monopol nad odločitvami, kar se mora v prihodnosti spremeniti.

"Zahtevamo, da se odločitve o srbski košarki vrnejo pod okrilje nacionalne zveze, kar bi bila zagotovitev, da bomo imeli vsi enako pogoje. Samo tako bi prišli do osnove za pomiritev strasti," so še dodali pri beograjskem klubu, ki večnim tekmecem očitajo, da so v priviligiranem položaju.

 
Komentarjev 1
  • ilija 05:24 10.junij 2022.

    Bravo edino pravilno še slovenski in hrvaški klubi naj istopjo iz aba lige huligani so prišli tudi v Slovenijo prej smo derbije gledali skupaj navijači Olimpije in Krko, domžale primorska pa še gdo pa ne mešat nogomet z košarko.

Sorodne novice