Šport > Košarka
19 ogledov

Partizan "premagal" Szolnoki z 20:0

Vujošević Bogdan Bogdanović Real Madrid Partizan Evroliga Top 16 EPA
Tekma med Partizanom in moštvom Szolnoki Olaj je registrirana z izidom 20:0 za Beograjčane.

Ekipa Szolnoki Olaj bi morala konec tedna gostovati v Pionirju pri Partizanu. Madžari so še v četrtek igrali tekmo pokala Eurochallenge, že v torek jih čaka nova. Tekma med Partizanom in madžarskimi prvaki je bila sprva predvidena v soboto, nato pa nedeljo. Madžari, ki so si v četrtek zagotovili napredovanje v evropskem pokalu, so v petek na vodstvo tekmovanja naslovili prošnjo za odložitev tekme.

Pravilnik lige ABA (ki so ga v zadnjih letih sicer večkrat praktično "prilagodili") veleva, da morata biti vsaki ekipi zagotovljena dva prosta dneva po odigrano tekmo in po njej, zato so želeli Madžari tekmo prestaviti na kasnejši termin, toda vodstvo tekmovanja je njihovo željo zavrnilo.

Partizan spet tretji

"Ker ne obstaja možnost, da bi bila tekma odigrana do konca rednega dela, smo sprejeli odločitev, da bo tekma registrirana z 20:0 v korist Partizana. Madžarski klub za to tekmo ne bo prejel nobene točke, obenem je kaznovan s 5.000 evri kazni," so med drugim zapisali v vrhu jadranske lige.

Partizan je s to "zmago" spet skočil na tretje mesto lestvice, na katerem ima enako zmag kot četrta Cibona. V igri za zaključni turnir je še Budućnost, ki zaostaja za eno zmago. Partizan sicer čakajo še štiri tekme v Evroligi, ki jih igra ob četrtkih ali petkih. Nobeno srečanje rednega dela ne sme biti odigrano po zadnjem kolu le-tega, zato je tako težko najti nadomestni termin. Do konca lige ABA sta namreč le še dve koli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.