Šport > Košarka
11 ogledov

Partizan zapira svoja vrata?

partizan ABA
Srbski košarkarski klub Partizan se je znašel v hudih finančnih težavah. Predsednik Predrag Danilović je razkril, da klub ni nared za igranje v domači, regionalni ali Evroligi.

Predsednik Partizana Predrag Danilović je šokiral z izjavami o alarmantnem stanju v beograjskem košarkarskem klubu. ''V tem trenutku je situacija taka, da lahko vstavim ključ v ključavnico in zaprem Partizan. Vem, da bo nekatere to razveselilo, vendar mi nismo državni projekt in nimamo denarja. V tem trenutku ne moremo igrati v domači, regionalni ali Evroligi,''' je povedal predsednik črno-belih.
 
Partizan je v torek sporočil, da so klubu ponovno blokirali račun, in se zahvalil navijačem, ki so pozvali k pomoči srbskemu prvaku. Danilović je razkril, da beograjski klub igralcem dolguje 1.5 milijona evrov, državi pa pol milijona, kar skupaj z obrestmi nanese približno 1.2 milijona evrov.

Partizan ≠ Crvena zvezda

''Igralci nas niso tožili samo zato, ker smo jim obljubil plačilo, potem pa se pojavita dva, ki bi pokal videla samo na sliki. S tem mislim Raška Katića in Miroslava Raduljico. Denar sta si zaslužila, vendar me je njuno dejanje prizadelo. Politiki nimajo posluha za naše rezultate, a vsi vemo, da rešitve ne bo, dokler ne pokimajo z glavo. Zato jih prosim, da pokimajo,'' je povedal Danilović, ki zahteva, da se Partizan in Crvena zvezda obravnavata ločeno. ''Poskušajo izenačiti uspehe Partizana in neuspehe Zvezde. Nismo isti, bog ne daj, da smo isti. 15 let neuspehov in 15 let uspehov; ne moreš obema nameniti enakih sredstev,'' je dodal predsednik Partizana.

Danilović se je zahvalil vsem podjetjem, ki so finančo pomagala Partizanu, vendar sredstev ni bilo dovolj. Pri Partizanu so prepričani, da bi morala država zaščititi svoje najbolj prepoznavne ''artikle''. ''Zavedamo se, da je situacija v državi slaba, a vsaka resna država mora zaščiti takšne stvari,'' je povedal Danilović in za konec dodal, da so se za pomoč obrnili tudi na nogometni klub, vendar so naleteli na gluha ušesa.

Komentarjev 1
  • Presvetli 20:37 26.junij 2013.

    Vsaka čast novinarju,vendar naj se mu v bodoče ne mudi s pisanjem člankov,ker potem pride ven sprdačina kot je tale:Danilović je razkril, da beograjski klub igralcem dolguje 1.5 milijona evrov, državi pa pol milijona, kar skupaj z obrestmi ...prikaži veči nanese približno 1.2 milijona evrov.