Šport > Nogomet
13 ogledov

Partizanu srbsko prvenstvo, Hajduku hrvaški pokal

Grobari Partizan Beograd Reuters
Nogometaši Partizana iz Beograda so novi-stari nogometni prvaki Srbije. Do lovorike so prišli kolo pred koncem prvenstva. Splitski Hajduk pa je osvojil hrvaški pokal, potem ko je bil v finalu boljši od zagrebške Lokomotive.

Beograjski Partizan si je po zmagi nad odpisanim Smederevom (2:0) zagotovil že šesti zaporedni naslov srbskih prvakov. Drugouvrščeni mestni rivali iz Crvene zvezde, ki jim sicer ne bi pomagala niti zmaga, so po domačem porazu (1:2) proti ekipi Sloboda Sevojno ostali tudi brez teoretičnih možnosti.

Eno tekmo pred koncem prvenstva ima Zvezda tako osem točk manj od vodilnega Partizana. Navijači nekdanjih evropskih prvakov niso bili zadovoljni s predstavo svojega moštva, igralce so ob odhodu z Marakane obmetavali s številnimi predmeti, vse skupaj pa so pospremili tudi z vzkliki "Marš iz Zvezde!"

Partizan ima skupno že 25 lovorik državnega prvaka, s čimer se je izenačil s Crveno zvezdo. Potem ko je Partizan minuli konec tedna dobil 144. večni derbi proti Zvezdi (1:0), je postalo jasno, da bo naslov prvaka Srbije še šestič zapored romal v roke črno-belih. Bilo je le vprašanje, ali se bo to zgodilo v predzadnjem ali v zadnjem krogu.

Hajduk do šeste pokalne lovorike

Igor Tudor  | Avtor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL
Splitski Hajduk je na povratni tekmi finala hrvaškega pokala remiziral (3:3) z zagrebško Lokomotivo in se je tako veselil svojega 6. pokalnega naslova in prve lovorike po treh letih. Prva tekma na Poljudu se je končala z zmago Hajduka (2:1). 

Dalmatinci so si tako tudi dokončno zagotovili nastopanje v evropskih pokalih v prihodnji sezoni, kar je seveda ključnega pomena za finančno stanje ponosa Dalmacije, ki v zadnjih letih še zdaleč ni rožnato.

Povratna tekma na stadionu Maksimir, ki si ga Lokomotiva deli z "velikim bratom" Dinamom, je bila zelo razgibana. Po hitrem vodstvu "Lokosov" je Hajduk prevladoval v preostanku prvega dela in povsem ob koncu tudi izenačil.

V nadaljevanju so "Bili" hitro povedli in nato kontrolirali tekmo, kljub izenačenju odličnega domačega napadalca Andreja Kramarića. Do konca je padel še po en gol na vsaki strani, nato pa je okrog 10.000 gostujočih navijačev lahko proslavljalo na domovanju najhujšega rivala. Igor Tudor je tako po kratkem stažu na dalmatinski klopi že osvojil prvo trofejo, pri vsega 35 letih.

Finale hrvaškega pokala, povratna tekma:

Lokomotiva Zagreb : HAJDUK SPLIT 3:3 (1:1)  /1:2/
Šitum (9), Kramarić (71), Bručić (92); Vuković (45), Sušić (52), Stojanović (72)

/X:Y/ - izid prve tekme
AB - zmagovalec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.