Šport > Košarka
9 ogledov

Pešić: Hrvate boste težko premagali

Svetislav Pešić pričakuje napeto srečanje.
1/23
Žurnal24 main
Četrtfinalno srečanje med Slovenijo in Hrvaško na EP v košarki je vse bližje. Znani srbski trener Svetislav Pešić meni, da bodo naši bojevniki težko premagali južne sosede.
 
 

Slovenci me niso presenetili, že dlje časa od njih pričakujem tako kakovostne predstave. Kolikor sem uspel izvedeti, imajo zdaj kar nekaj težav s poškodbami.

Svetislav Pešić

 
Pred dvobojem med Slovenijo in Hrvaško smo se pogovarjali tudi z znanim srbskim trenerjem Svetislavom Pešićem. Ta je seveda zelo zadovoljen z uvrstitvijo košarkarjev Srbije v polfinale, njihov tekmec za preboj v finale pa bo prav zmagovalec dvoboja med Slovenci in Hrvati. O izbrancih Jureta Zdovca je povedal: "Ogledal sem si slovenske tekme. Slovenci me niso presenetili, že dlje časa od njih pričakujem tako kakovostne predstave. Kolikor sem uspel izvedeti, imajo zdaj kar nekal težav s poškodbami. Zdaj jih čaka najtežja tekma na prvenstvu, Hrvatov ne bo lahko premagati. Najprej zaradi poškodb, drugič pa tudi zaradi tega, ker hrvaška reprezentanca do zdaj ni igrala kakovostno. To lahko spremeni že ena tekma. Po mojem imajo tudi Hrvati dovolj kakovostnih igralcev in pričakujem napeto tekmo. Ne bi mogel reči, kdo je favorit, vendar si Slovenija že zaradi doslej prikazanega bolj zasluži polfinale. Bo pa zelo težko."

In koga bi si Pešić želel v polfinalu, če bi bil na mestu selektorja Srbije Dušana Ivkovića? "Obe ekipi sta zelo težek tekmec za Srbijo, saj jo dobro poznajo. Tudi motivacijsko je tekma zelo nevarna. Tako Slovenija kot tudi Hrvaška na zadnjih prvenstvih nista prihajali dlje od četrtfinala. Kolajna bi obema veliko pomenila. Seveda tudi Srbiji. Če bi jaz vodil srbsko reprezentanco, si ne bi želel niti enih niti drugih. Bolj bi si želel, da bi bili vsi igralci zdravi in da bi ponovili predstavo iz četrtfinalnega dvoboja proti Rusiji. Ob taki igri se lahko pomerimo z vsakim."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.