Šport > Košarka
1679 ogledov

Pet aretiranih, med njimi Slovenec

policija Avstrija Epa
V Avstriji so odvzeli prostost peterici košarkarjev.

Avstrijska policija je v ponedeljek zvečer zaradi suma prirejanja izidov aretirala pet profesionalnih košarkarjev ekipe UBSC Raiffeisen iz Gradca, med njimi pa bi lahko bil tudi slovenski košarkar. 

Kot poroča orf.at, policija igralce sumi, da so prirejali izide tekem svoje ekipe, je dejal predstavnik državnega tožilstva Hansjörg Bacher.

Gre za dva Američana ter tri košarkarje iz prostorov bivše Jugoslavije, je sporočila policija, ki njihovih imen za zdaj še ni razkrila.

Kobe Bryant nesreča Prva poročila Šport To so grozljive podrobnosti Bryantove nesreče

V ekipi graškega moštva pa so le trije igralci iz nekdanje Jugoslavije, med njimi Slovenec Drago Brčina ter Hrvata Marko Car in Matija Poščić.

Košarkarje so aretirali, ker tožilstvo meni, da obstaja sum za pobeg iz države ter za poskuse prikrivanja in uničevanja dokazov, je še dejal Bacher.

Policija je že opravila prva zaslišanja, vendar za zdaj tožilstvo ne daje drugih podrobnosti. Več bo znano po današnji novinarski konferenci.

UBSC Raiffeisen Graz | Avtor: Twitter Twitter

Direktor graške ekipe Michael Fuchs je na današnji novinarski konferenci uradno komentiral obtožbe. "Gre za težak dan za avstrijski šport, še posebej pa za košarko, in brez dvoma najbolj črn dan za UBSC Gradec," je dejal v uvodnih besedah in pojasnil, da so v klubu vedeli za sume goljufije že nekaj tednov.

"Po eni naših tekem v začetku januarja, ki je nakazala, da nekaj ni v redu, smo prejeli tudi informacije o sumu prirejanja izidov. Takoj zatem smo šli z njimi na policijo," je dejal Fuchs in dodal, da so se z namenom, da ne bi ogrozili policijske preiskave, zavezali k molčečnosti.

Sveča Črni teden Šport Le nekaj dni pred Kobejem se je pri 39 letih poslovil še en košarkarski velikan

Zdaj klub UBSC Gradec, ki ga Fuchs vidi kot žrtev, sodeluje s preiskovalci, da bi preiskava čim prej obrodila sadove. Generalni direktor lige na Češkem rojeni Nemec Tomaš Kanovsky pa je dejal, da je avstrijska košarkarska liga za sum prirejanja izidov izvedela šele v ponedeljek zvečer.

Iz kluba so danes še sporočili, da so že prekinili sodelovanje z osumljeno peterico, imen niso želeli razkriti. Za zdaj ni znano, na kakšno število tekem so igralci stavili in prirejali izide, niti, koliko časa so to počeli.

Komentarjev 1