Šport > Košarka
796 ogledov

Po 25 letih sledilo opravičilo, NBA legendi zajokali

Magic Johnson youtube
Čas zakoplje vse bojne sekire.

Magic Johnson in Isiah Thomas sodita med najboljše košarkarje v zgodovini lige NBA, konec osemdesetih in na začetku devetdesetih sta bila velika rivala v boju za naslove prvaka. Gre za zelo tekmovalni osebi, prav zaradi tega pa so se začela med njima globoka nesoglasja, po 25 letih pa sta zdaj pred kamerami zakopala bojni sekiri. 

Leta 1988 sta se v finalu lige NBA pomerili Magicovi Los Angeles Lakers in Thomasovi Detroit Pistons. Za slednjega je veljalo, da je pripravljen narediti prav vse za zmago, njegove ekipe pa se je takrat prijel vzdevek Bad Boys (Umazani fantje; op.p), v tekmah na meji hudih incidentov so poleg Thomasa prednjačili še Bill Laimbeer, Joe Dumars in Dennis Rodman. Detroit je povedel s 3:2 v zmagah, a nato vseeno klonil v zadnjih dveh tekmah, Jezerniki pa so prišli do lovorike.

Moštvo iz Detroita ni dobro sprejelo poraza, v medijih so bile izrečene grde besede, že naslednje leto pa sta se obe ekipi znova merili v finalu. A takrat je Detroit s kar 4:0 odpihnil Lakerse. Magic in Thomas sta čez noč iz prijateljev postala sovražnika, vse skupaj pa je prišlo na plan tudi ob Thomasovih izjavah ob Magicovi bolezni. Prvi mož Jezernikov je namreč razkril, da ima HIV. 

Kako nepriljubljen je bil Thomas med ostalimi legendarnimi igralci veliko pove tudi dejstvo, da ni bil izbram v prvotni Dream Team (Sanjsko moštvo; op. p.), ki je na olimpijskih igrah v Barceloni prepričljivo premagoval vse nasprotnike. Kar nekaj igralcev v svoji ekipi ni želelo imeti opravka s prvim možem Bad Boysev, najbolj odločen je bil Michael Jordan, ki je izjavil: "Ali on, ali jaz!" Med tistimi, ki so nasprotovali Thomasovemu vpoklicu je bil tudi Magic.

Dve in pol desetletji kasneje je naposled prišlo do čustvene sprave, oba legendarna košarkarja pa nista skrivala solz. In to pred televizijskimi kamerami. "Dovoli mi, da spregovorim prvi. To je zame velik dan. Žena, oče in mama so mi dejali, naj sedem s tabo in razčistim nekatere reči. Ko si me poklical, nisem niti za trenutek podvomil. Naredimo to. Sedim tukaj pred tabo, da obudimo spomine na čas, ko sva se zabavala in bila velika tekmeca, ko sva skupaj sanjala velike stvari. Ti si moj braz in prosil bi te, da mi odpustiš, da sva lahko znova skupaj. Bog je dober, znova naju je povezal," je s solzami v očeh dejal Magic Johnson. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice