Šport > Košarka
10 ogledov

Ponedeljek odloča o usodi Maljkovića

slovenija maljković košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije bo v ponedeljek odločil o tem, ali bo Božidar Maljković še sedel na klopi slovenske košarkarske reprezentance.

V ponedeljek, 12. decembra, bo jasno, ali bo Božidar Maljković ostal selektor slovenske košarkarske reprezentance. Tedaj bo namreč zasedal izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS), ki bo odločil o njegovi usodi, so sporočili s KZS. Maljković ima sicer z zvezo triletno pogodbo, a z možnostjo predčasne prekinitve.

Pretekli teden je Maljkovićevo delo ocenil tudi strokovni svet zveze in se, čeprav cilj, ki je bil uvrstitev na olimpijske kvalifikacije, ni bil dosežen, o Maljkovićevem delu izrekel pozitivno. Predvsem zaradi uveljavitve nekaterih mladih košarkarjev, preglednih treningov za mlade in prizadevnosti. "Strokovni svet je ocenil poročilo, ki ga je dal selektor, ga v celoti preanaliziral in meni, da je ocena pozitivna v smislu tega, da reprezentanca ni bila popolna. Vsi igralci, ki jih je selektor Maljković želel imeti, niso bili na razpolago," je za zurnal24.si povedal njegov član Janez Drvarič, ki se je dotaknil tudi medijskih puščic, vključno s "slaščičarsko", med Maljkovićem in Memijem Bečirovićem.

Pogled nazaj: Maljković je kot prvi tujec na klopi s Slovenijo osvojil sedmo mesto na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi. V ekipi ni bilo številnih nosilcev igre. Manjkali so Boštjan Nachbar – poškodba, Primož Brezec – utrujenost in družina, Gašper Vidmar – poškodba, Domen Lorbek – poškodba, Beno Udrih – poroka, Saša Vujačić – ni se odzval na klice KZS, Sani Bečirović – ni bil na seznamu. Prava košarkarska afera se je zgodila tik pred julijskim zborom, ko je Erazem Lorbek sprva odpovedal sodelovanje, nato pa si nenadoma premislil. Maljković je po prvenstvu dejal, da uvrstitev ni slaba, drugačnega mnenja pa je denimo direktor reprezentanc Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.