Šport > Košarka
3246 ogledov

Ponižujoča gesta Dončićevega rivala

trae young Print Screen
Košarkar Atlante Hawks tudi v drugi sezoni kaže odlične predstave.

Trae Young, edini novinec lanske sezone, ki je v glasovanju za najboljšega debitatna v ligi NBA imel vsaj teoretične možnosti proti kasnejšemu zmagovalcu Luki Dončiću, je sinoči odigral še eno izjemno tekmo proti San Antonio Spurs.

goran dragić Video Šport Bum! Dragić 'bananiral' 211 cm visokega centra

V 29 minutah je 21-letni organizator igre dosegel 29 točk, dva skoka in 13 podaj. Znova je upravičil naziv prvega strelca moštva, ki s 50-odsotnim izkupičkom (3-3) zaseda sedmo mesto na lestvici vzhodne konference.

Young se je na igrišča vrnil po poškodbi gležnja, ki jo je utrpel na tekmi z Miami Heat. Pred obračunom z Dragićevo vročico je njegovo povprečje znašalo kar 34,0 točke na tekmo, kar ga je uvrščalo celo na drugo mesto najboljših strelcev v ligi.

Stanje na lestvici se je odtlej nekoliko spremenilo, vodstvo je že prevzel najboljši strelec lanske sezone James Harden (36,6 točk), sledi pa mu Kyrie Irving (31,7). Young je trenutno na šestem mestu (27,2), tik pred Luko Dončićem (26,6).

dragić čančar Zlata fanta Šport Prizor, ki navdušuje: "Najboljše iz Slovenije!"

Zvezdnik Atlante je proti San Antoniu sprva deloval nekoliko zarjavelo, a je nato oživel v drugem polčasu in jastrebe popeljal do tretje zmage v sezoni. V eni od uspešnih akcij si je privoščil tudi nič kaj športno potezo, ko se je po zadeti trojki iz neugodnega položaja, skupno je zadel pet metov izza črte (5/10), norčeval iz višine Pattyja Millsa

Košarkar San Antonia v višino meri 183 centimetrov, Young je samo dva centimetra višji.

Zmaga je bila za Atlanto še toliko slajša, saj je pred tem izvedela šokantno novico, da je bil njihov mladi košarkar John Collins pozitiven na dopingu, zaradi česar bo moral počivati kar 25 tekem.

doping epruveta Suspendiran! Šport Še en NBA zvezdnik ujet na dopingu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.